Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


William Barr o invită pe Ana Birchall, la Washington, în septembrie: Departamentul american al Justiţiei o consideră un partener vital în lupta anticorupție

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 26 august 2019 Etichete: , , , ,

Secretarul american al Justiției, William Barr, a invitat-o, luni, Ana Birchall, ministrul român al Justiției în exercițiu, la Washington, în septembrie, anunță Departamentul Justiției din Statele Unite. Potrivit acestuia, Barr o consideră pe Birchall un partener vital și de încredere în lupta contra corupției.

„Procurorul general Barr a invitat-o astăzi pe Ana Birchall, ministrul român al Justiţiei, la o întâlnire la Washington în septembrie. Departamentul american al Justiţiei a colaborat strâns cu Ana Birchall şi o consideră un partener vital şi de încredere în lupta contra corupţiei. Conducerea ei intervine într-un moment vital pentru România, unde controversele au generat semne de întrebare privind angajamentul României în favoarea valorilor statului de drept, au redus încrederea publică şi au generat preocupări din ce în ce mai mari la nivelul comunităţii internaţionale. Sub conducerea lui Birchall, România poate fi din nou un model în regiune pentru progrese în problematica anticorupţie”, anunţă Departamentul Justiţiei din Statele Unite.

Întâlnirea din iunie

Cei doi oficiali s-au întâlnit prima dată în luna iunie, în București, unde au discutat despre Parteneriatul Strategic SUA-România.

„Procurorul general şi ministrul Birchall s-au întâlnit prima dată în iunie, la Bucureşti (România), unde ministrul Birchall a găzduit o reuniune ministerială a miniştrilor Justiţiei şi Afacerilor Interne din SUA şi UE, în timpul Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene. În cursul întâlnirii bilaterale, procurorul general şi ministrul au discutat despre Parteneriatul Strategic SUA-România, care este important pentru securitatea şi prosperitatea ambelor naţiuni. Relaţia apropiată de colaborare între instituţiile din România şi Statele Unite au avut drept rezultat succese semnificative comune în combaterea infracţionalităţii transfrontaliere, mai ales în zone precum fraude cibernetice, trafic de droguri şi de persoane. Aceste succese au protejat cetăţenii ambelor ţări”, a mai precizat sursa citată.

Ce vor discuta cei doi oficiali în septembrie

În septembrie, William Barr și Ana Birchall vor discuta despre modul în care Departamentul Justiției îi poate oferi asistență ministrului și Ministerului ei în „această sarcină vitală”.

„În mod special, în cursul întrevederii din iunie, ministrul Birchall a evidenţiat angajamentul de a garanta că România ia toate măsurile necesare pentru consolidarea legilor anticorupţie şi a procedurilor. În cursul întâlnirii din septembrie, procurorul general şi ministrul vor discuta despre modul în care Departamentul Justiţiei îi poate oferi asistenţă ministrului şi Ministerului ei în această sarcină vitală. Departamentul Justiţiei salută această oportunitate de a avea o nouă întâlnire cu un partener valoros şi de încredere care asumă angajamentul de a lupta pentru statul de drept”, subliniază Departamentul american al Justiţiei.

Premierul Viorica Dăncilă a decis, în ședința Comitetului Executiv al PSD, înlocuirea Anei Birchall din funcția de ministru al Justiției cu judecătoarea Dana Gîrbovan.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW