Thursday, February 22, 2024
Jurnalism corect


Vremea se răcește semnificativ în toată țara/Diferențe de temperaturi de până la 10 grade Celsius

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 8 octombrie 2023 Etichete: , , , , , ,

Temperaturile scad semnificativ, de astăzi, 8 octombrie, în mai multe regiuni ale țării, cu diferențe de temperaturi care pot ajunge până la 15 grade Celsius, anunță ANM. Valul de aer rece se va simți în România, în intervalul 8-9 octombrie, spun meteorologii. 

Asfel, la munte vor fi rafale de 80…90 km/h, iar în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1700 m, în general de 100…110 km/h. Vremea se va răci semnificativ, duminică în jumătatea nordică a țării, iar luni și în rest. În noaptea de duminică spre luni temperaturile vor fi ușor negative în nordul și centrul teritoriului și se va produce brumă.

Și în Capitală se va simți răcirea bruscă a vremii. Luni, 9 octombrie, temperatura minimă va fi de 9 C, iar cea maximă va ajunge la 19C, cu 10 grade mai puțin față de duminică, 8 octombrie.

În noaptea de duminică spre luni temperaturile vor fi ușor negative în nordul și centrul teritoriului și se va produce brumă, potrivit ANM.

Cât ține valul de aer rece

De marți, 10 octombrie, vremea se va încălzi, potrivit ANM. La munte, temperaturile vor reveni la normalitatea celei specifice acestei perioase.

În Brașov, Sinaia, Predeal. Maximele vor fi cuprinse între 15-23 de grade Celsius. Cerul va fi în general însorit, dar se vor aduna și norii izolat.

Temperaturile minime sunt specifice acestei perioade, astfel că ne așteptăm la 4-8 grade Celsius, pe timpul nopții. În plus, sunt anunțate rafale de vânt pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură, dar și în restul teritoriului.

Sursă foto: Pixabay

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW