Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Vreme deosebit de caldă pentru sfârșitul lunii octombrie. Cât va dura valul de aer cald

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 23 octombrie 2023 Etichete: , , , ,

Ultima săptămână din luna octombrie vine cu vreme neobișnuit de caldă, spun meteorologii. Luni, 23 octombrie, vremea va fi caldă în majoritatea regiunilor, chiar deosebit de caldă în sud și sud-est. Vântul va sufla slab până la moderat, în nordul țării, dar și la munte, iar temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 29 de grade.

În București, vremea va fi caldă decât este normal pentru această perioadă. Cerul senin, iar temperatura maximă va ajunge la 27 C, potrivit ANM.

Și la munte, sfârșitul lunii octombrie vine cu vreme plăcură.  La altitudini mari sunt posibile ploi trecătoare și un vânt mai intens. În rest, temperaturile se vor menține ridicate.

Marți, 24 octombrie, vremea  va fi caldă în cea mai mare parte a zilei. Vântul va sufla  ușor, dar se va simți mai mult în zona de munte iar temperaturile ajung din nou la valori de vară. Maximele se vor încadra între 19 și 27 de grade.

Cât timp vom avea temperaturi de vară

Potrivit ANM, în intervalul  30 octombrie  – 6 noiembrie 2023, temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Temperaturile maxime vor varia între 19-25 C, conform sursei citate. După data de 15 noiembrie, meteorologii estimează că ploile vor cuprinde toată țara.

Vremea în Europa

În Peninsula Iberică, ploile vor fi prezente cel mai mult în vestul Spaniei și în Portugalia, însă aversele vor continua și în vestul continentului.

În nordul și nord-estul Europei vremea se va menține mohorâtă și rece. Temperaturile maxime vor varia între 10 și 15 C,

În restul continentului, în sud și sud-est vremea va fi frumoasă și mai caldă decât în mod obișnuit, cu temperaturi în creștere determinate de masa de aer cald din nordul Africii care va străbate această parte a Europei.

 

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW