Sunday, May 22, 2022
Jurnalism corect


Votul intern la referendumul pentru poziționarea ideologică a USR ca partid de centru-dreapta s-a încheiat/ 12,106 membri de partid au votat, prezența fiind de 56,35%

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 8 februarie 2020 Etichete: , , ,

Votul la referendumul intern pentru poziționarea ideologică a USR ca un partid de centru-dreapta modern s-a încheiat la ora 9:00.

Potrivit membrilor USR, la referendumul intern care a durat o săptămână, au votat 12.106 membri USR dintre cei peste 20.000 pe care îi are partidul, prezența fiind de 56,35%.

Urmează ca în următoarele ore să aibă loc procesul de anonimizare și decriptare a buletinelor de vot după care va fi anunțat rezultatul scrutinului.

Referendumul intern a început în urmă cu o săptămână, pe 1 februarie.

În documentul programatic prin care echipa Dan Barna a propus poziționarea partidului se numește „România modernă. Reforma cinstită” și conține cinci principii de guvernare, precum și un plan de acțiune în viitorul apropiat.

Potrivit documentului programatic dat publicității pe 10 ianuarie, scrie că ”USR este partidul nou, anti-sistem, care coagulează energiile celor care vor cu adevărat o schimbare, care se implică în viața publică”.

În document echipa lui Barna explică de ce au optat pentru partid de centru-dreapta:

”De ce centru-dreapta? Pentru că dreapta este în România forța schimbării, forța care a dus România înainte spre economie de piață, spre Europa, spre libertate. Pentru că stânga a împins România, și nu doar de 30 de ani, la marginea Europei. De ce modern? Pentru că este 2020. Pentru că lumea se schimbă și pentru că USR este partidul care propune soluții moderne la problemele reale ale acestor zile”.

”Doctrina USR centru-dreapta modern este o sinteză între liberalismul european și puterea comunităților”, se mai arată în document.

Cele cinci principii de guvernare din documentul programatic al echipei Barna:

 • Libertatea individului este fundamentală
 • Egalitatea în fața legii și a statului și eliminarea privilegiilor discriminatorii
 • Modernizare liberală cu puterea comunităților
 • Statul este o organizație care trebuie permanent ținută sub control, analizată și adaptată la standardele moderne
 • Meritocrația și competiția onestă trebuie să devină norme sociale și politice în România

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW