Thursday, November 30, 2023
Jurnalism corect


Votul final privind pragul abuzului în serviciu nu a schimbat opinia Comisiei Europene: Monitorizăm procesul legislativ

By Dragomir Georgiana , in Justitie Stirile zilei , at 5 aprilie 2023 Etichete: , , ,

Comisia Europeană monitorizează în continuare forma textului de lege care incrimează abuzul în serviciu, votată final, astăzi, 5 aprilie, fără vreun prag valoric, după îndelungate dezbateri. Contactată de Main News, Anca Păduraru, purtător de cuvânt al Reprezentanței Comisiei Europene din România, a precizat că până la finalizarea procesului legislativ, atenția oficialilor europeni rămâne îndreptată spre țara noastră.  

„Votul este final(n.r pentru infracțiunea de abuz în serviciu fără prag valoric),  dar pozitia noastră oficială rămâne aceeasi pentru că procesul legislativ nu s-a încheiat, mai este promulgarea si este posibil si să fie contestată la CCR”, a precizat Anca Păduraru.

În urmă cu o săptămână, după ce Senatul aprobase pragul valoric de 250 000 de lei pentru infracțiunea de abuz în serviciu, Comisia Europeană, a transmis că va monitoriza întregul proces legislativ.

„Monitorizăm îndeaproape situația, având în vedere angajamentele asumate de România în cadrul MCV și în special al PNRR.

În general, reamintim importanța unei lupte eficiente împotriva corupției”, menționa Comisia Europeană.

Reamintim, Camera Deputaților a votat forma finală a textului de lege care incriminează abuzul în serviciu fără instituirea vreunui prag valoric, deși coaliția de guvernare anunțase că susține propunerea ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, respectiv suma de 9000 de lei. Brusc, nici Predoiu, nici coaliția de guvernare nu a mai susținut niciun prag valoric, deși invocau decizia CCR pentru adoptarea acestuia.  Puteți citi aici cum s-a desfășurat votul în Camera Deputaților.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW