Monday, December 11, 2023
Jurnalism corect


UPDATE Vosganian: Să convenim că Rareș Bogdan vorbeşte prea mult. Deunăzi, a anunţat că premierul Ludovic Orban va demisiona în luna februarie/ Reacția europarlamentarului

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 4 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian, a reacționat după ce Rareș Bogdan a anunțat că premierul Ludovic Orban va demisiona în luna februarie. ”Înainte de a spune dacă Rareş Bogdan vorbeşte bine sau rău, să convenim că vorbeşte prea mult”, a menționat Vosganian.

”Înainte de a spune dacă Rareş Bogdan vorbeşte bine sau rău, să convenim că vorbeşte prea mult. Deunăzi, Rareş Bogdan a anunţat că premierul Ludovic Orban va demisiona în luna februarie. Cu alte cuvinte, dacă ne luăm după el, noi, ceilalţi, jucăm într-un film cu proşti. Am acceptat angajarea răspunderii pentru bugetul pe un an al unui Guvern care intenţionează să demisioneze peste două luni. Tare, nu?”, a scris pe Facebook Varujan Vosganian.

Ulterior, în urma acestei postări, Rareș Bogdan i-a dat un mesaj lui Varujan Vosganian în care i-a spus că nu a spus niciodată că Ludovic Orban va demisiona.

„Am primit la postarea de acum o oră un mesaj de la Rareș Bogdan pe care socotesc corect să-l adaug. Iată ce îmi transmite Rareș Bogdan: „Nu am spus niciodată că Ludovic Orban va demisiona. În timpul intervenției mele telefonice, cineva din studio a spus asta. Eu am spus că Orban va uza de toate prerogativele constituționale pentru a încerca declanșarea alegerilor anticipate, după negocieri politice cu toate forțele politice care susțin actualul Guvern”. I-am transmis lui Rareș Bogdan că această abordare mi se pare mai corectă și că era bine ca rectificarea să fi fost făcută imediat”, scrie Varujan Vosganian pe Facebook.

Rareș Bogdan: Anticipatele vor avea loc până în aprilie 2020

Rareș Bogdan a anunțat, luni, că liberalii poartă negocieri cu partidele parlamentare pentru declanșarea alegerilor anticipate. Europarlamentarul a mai precizat că anticipatele vor avea loc până în aprilie 2020.

„Noi vom folosi toate mijloacele constituţionale pentru a genera alegeri anticipate. Este obligaţia noastră. Este o cerinţă a alegătorilor noştri. Acest demers este susţinut de USR, UDMR şi PMP. Ne aşteptăm ca cei care au sprijinit investirea Guvernului Orban, din 23 de parlamentari ALDE, să susţină demersul nostru. (…) Este normal să ne dorim o majoritate formată din două sau trei forţe politice, din care vioara întâi să fie PNL şi un Guvern condus de Ludovic Orban. Veţi vedea că avem toţi paşii pregătiţi, lunile februarie, martie vor fi extrem de interesante. Cel târziu în aprilie vom avea alegeri anticipate”, a declarat Rareş Bogdan la Digi24.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW