Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Volodymyr Zelenskiy a avertizat că Federația Rusă ar putea folosi arme chimice în Ucraina

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 12 aprilie 2022

Președintele Volodymyr Zelenskiy a avertizat că Federația Rusă ar putea să folosească arme chimice în Ucraina și a cerut Occidentului să impună sancțiuni mai dure, cu scopul de a împiedica forțele ruse să apeleze la astfel de atacuri, relatează Reuters.

Avertismentul președintelui Ucrainei a fost lansat în cadrul unui mesaj video publicat luni seară, 11 aprilie.

Aș vrea să le reamintesc liderilor mondiali că Armata Federației Ruse a dezbătut deja posibilitatea de a folosi arme chimice. Trebuie să existe o reacție mai dură și mai rapidă la agresiunea Rusiei”, a transmis președintele Ucrainei.

Liderul de la Kiev a cerut un nou pachet de sancțiuni, ce ar trebui să îi facă pe ruși să nu ia în calcul folosirea unor arme de distrugere în masă.

Un embargo asupra exporturilor de petrol din Federația Rusă este necesar. Orice nou pachet de sancțiuni la adresa Rusiei ce nu va afecta petrolul rusesc va fi primit de Moscova cu zâmbete”, a adăugat Zelenskiy.

Deși Volodymyr Zelenskiy nu a menționat posibilitatea ca Federația Rusă să fi folosit deja arme chimice în timpul invaziei, au existat informații potrivit cărora orașul Mariupol ar fi fost supus unui astfel de atac.

Deși informațiile nu au fost confirmate, încă, la nivel oficial, autoritățile au transmis că sunt investigate astfel de cazuri.

Aceste informații, dacă sunt adevărate, sunt profund îngrijorătoare și reflectă avertismentele noastre, cu privire la o potențială folosire a (…) gazelor lacrimogene, amestecate cu agenți chimici, în Ucraina”, a comentat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jon Kirby.

Sursă foto: Instagram/ zelenskiy_official

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you can find 48114 additional Information to that Topic: mainnews.ro/volodymyr-zelenskiy-a-avertizat-ca-federatia-rusa-ar-putea-folosi-arme-chimice-in-ucraina/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW