Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


Volodimir Zelenski mulțumeste public României: „Băieții noștri se vor antrena acolo”

By Preda Maria , in Fara categorie Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 14 noiembrie 2023 Etichete: , , , , , ,

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat, luni seară, că are vești importante din România, făcând referire la inaugurarea centrului de instruire a piloților pentru avioanele F-16, de la Fetești. Oficialul ucrainean le-a mulțumit președintelui Klaus Iohannis și premierului olandez Mark Rutte pentru respectarea acordurilor. 

Într-un videoclip postat pe Instagram, Volodimir Zelenski a susținut o prelegere în care a vorbit inițial despre pașii pe care Ucraina i-a făcut înspre aderarea la Uniunea Europeană și decizia Consiliului European de a începe negocierile în acest sens.

Ulterior, Zelenski a mulțumit public României pentru deschiderea bazei militare de instruire a piloților pentru aeronave F-16, de la Fetești. În cadrul bazei se vor antrena și aviatori ucraineini. Volodimir Zelenski: „Există vești importante din România. A început să funcționeze un centru de pregătire pentru piloții de F-16, băieții noștri se vor antrena și ei acolo (…) Sunt recunoscător președintelui român Iohannis și premierului olandez Rutte pentru punerea în aplicarea a tuturor acordurilor noastre”.

Liderul ucrainean a adus un elogiu serviciilor de informații ucrainene, pentru activitatea pe care au desfășurat-o până în prezent, menționând că Ucraina a reușit, cu ajutorul acestora, să anticipeze și să contracareze planurile inamicilor, încă de la începutul invaziei ruse.

Zelenski a mai menționat că a desfășurat o serie de întâlniri pentru a stabili direcțiile de acțiune din săptămânile viitoare: negocieri cu liderii statelor partenere, pachete de ajutor pentru luptătorii de pe front și asigurarea comunicării internaționale a Ucrainei.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW