Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Voiculescu, despre programul Primăriei prin care se propun stimulente în bani pentru donatorii de plasmă: Nou exercițiu de șpagă politică oferită de doamna Firea

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 11 august 2020 Etichete: , , , , , ,

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, propune un program pentru a facilita donarea de plasmă către pacienții cu forme grave ale SARS-CoV-2, oferind stimulente de câte 1000 de euro pentru fiecare donator. Liderul PLUS București, Vlad Voiculescu, spune că gestul edilului este doar „un nou exercițiu de șpagă politică”. 

„Nou exercițiu de șpagă politică oferită de doamna Firea. Pentru donații de sânge sau de plasmă recomandarea Comisiei Europene, și probabil e reglementare, este să nu fie remunerată în niciun fel. E imoral față de ceilalți donatori de sânge. Orice astfel de măsură ar trebui sa fie bazată pe date științifice. Înainte să vină să ofere așa ceva ar trebui să vedem în ce condiții această investiție din banul public e eficientă. Ar trebui să avem date despre succesul tratării cu plasmă. În condițiile în care ieri spunea că toate conturile primăriei sunt blocate azi zice că găsește de cuviință să dea câte 1000 de euro pentru fiecare donator de plasmă. Cel puțin o prostie”, a declarat Vlad Voiculescu, în exclusivitate  pentru mainnews.ro.

Citește și Gabriela Firea, proiect pentru a facilita donarea de plasmă cu stimulente de 1000 de euro

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW