Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Vladimir Tismăneanu, amendat de CNCD cu 5.000 de lei

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 6 mai 2020 Etichete: ,

Profesorul Vladimir Tismăneanu a fost amendat cu 5.000 de lei de Colegiul Național pentru Combaterea Discriminării(CNCD) pentru postarea pe Facebook care a fost interpretată ca fiind rasistă. Tismăneanu și-a cerut scuze pentru incident.

„La stabilirea cuantumului sancțiunii contravenționale s-au avut în vedere următoarele circumstanțe atenuate și agravante: momentul postării mesajului, conținutul și comentariul la mesaj, comportamentul contravenientului după momentul postării mesajului, scuzele publice prezentate de contravenient, calitatea de formator de opinie și specializarea academică a acestuia (expert în analiza regimurilor totalitare)”, se arată într-un comunicat al CNCD.

Politologul Vladimir Tismăneanu a publicat recent pe Facebook o imagine cu tentă rasistă, în care apar niște ciori cu mesajul „aeroportul Țăndărei, toate zborurile au fost anulate”.

Vladimir Tismăneanu, profesor la Universitatea din Maryland, este autorul a importante lucrări pe tema comunismului și a fost președintele comisiei care, în anul 2006, a elaborat raportul pe baza căruia în România a fost condamnat oficial comunismul.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *