Thursday, May 19, 2022
Jurnalism corect


Vladimir Putin, despre activitățile SUA și NATO din zona Mării Negre: O provocare serioasă pentru noi

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 13 noiembrie 2021

Vladimir Putin a amenințat din nou Statele Unite ale Americii și NATO, precizând că exercițiile militare din zona Mării Negre reprezintă „o provocare serioasă” la adresa Federației Ruse, în cadrul unui interviu difuzat sâmbătă, relatează Radio Free Europe.

Statele Unite ale Americii și aliații din NATO desfășoară exerciții neprogramate în Marea Neagră. Nu doar cu o flotă navală puternică, ci și cu aviație, inclusiv strategică. Este o provocare serioasă pentru noi”, a spus Vladimir Putin, în cadrul unei interviu acordat Vesta TV.

Putin a mai spus că Ministerul Apărării din Federația Rusă a vrut să desfășoare propriile exerciții neprogramate în Marea Neagră, dar susține că acest lucru este „nepotrivit și nu este nevoie să escaladăm mai mult situația”.

Declarațiile lui Vladimir Putin vin în contextul în care oficialii SUA au tras un semnal de alarmă săptămâna trecută, referitor la activitățile desfășurate de Federația Rusă în zona Ucrainei.

Secretarul de Stat pe Apărare, Antony Blinken, a avertizat Rusia să nu mai comită o nouă „greșeală serioasă” în relația cu Kiev-ul.

Ca răspuns, Kremlinul a transmis în două rânduri, în mai puțin de 24 de ore, că forțele militare ale Vestului sunt prezente în regiunea Mării Negre și acuză Statele Unite că ar escalada tensiunile dintre cele două mari forțe mondiale.

Generalul Nick Carter, șeful forțelor armate britanice, a declarat sâmbătă că există un risc mai mare de izbucnire „accidentală” a unui conflict între Rusia și Occident decât în orice moment de la încheierea Războiului Rece, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Cred că trebuie să avem grijă ca oamenii să nu accepte ca acest caracter belicos al unora dintre politicile noastre să ajungă într-o poziţie în care escaladarea duce la un calcul greşit”, a precizat Nick Carter, în cadrul unui interviu ce ar urma să fie publicat duminică.

Europa de Est se confruntă în aceste zile cu mai multe situații sensibile, după ce Polonia, iar apoi Uniunea Europeană, au acuzat Belarus că ar încerca să provoace un incident major, prin încurajarea a sute de migranți să forțeze frontiera dintre cele două țări.

Vladimir Putin susține că Federația Rusă nu are nimic de-a face cu conflictul migranților, dintre Belarus, țară aliată Kremlinului, și Uniunea Europeană.

Sursă foto: Facebook / Vladimir Putin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW