Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


Vladimir Putin, către premierul Indiei: Vom face tot ce este posibil pentru a opri conflictul din Ucraina cât mai curând posibil

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 16 septembrie 2022 Etichete: , , , , , ,

Vladimir Putin a declarat că va face „tot ce poate” pentru a opri războiul din Ucraina „cât de curând posibil”, după ce Modi, premierul Indiei, i-a spus liderului de la Kremlin că „nu este o perioadă pentru război”, relatează Reuters.

Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, și premierul Indiei, Narendra Modi, s-au întâlnit vineri, 16 septembrie, în Uzbekistan, în cadrul Summitului Organizației pentru Cooperare de la Shanghai. Detalii aici.

Astăzi nu este o perioadă pentru război și ți-am mai zis acest lucru și la telefon”, i-a spus Modi lui Vladimir Putin, în cadrul unei întâlniri televizate.

În replică, Putin i-a transmis premierului indian că îi „înțelege îngrijorările” legate de Ucraina.

Vom face tot ce este posibil pentru a opri conflictul din Ucraina cât mai curând posibil”, a spus liderul de la Kremlin.

Cu o zi în urmă, tot în cadrul unei întâlniri bilaterale, Președintele Rusiei i-a spus lui Xi Jinping, omologul chinez, că „înțelege îngrijorările” Chinei legate de războiul din Ucraina. Detalii aici.

Secretarul de stat american, Antony Blinken, susține că pozițiile Chinei și Indiei reprezintă o „presiune” asupra lui Vladimir Putin de a încheia războiul din Ucraina, potrivit Le Monde.

În schimb, într-o conferință de presă susținută ulterior întâlnirii cu Modi, Putin a precizat că „nu se grăbește” în ceea ce privește invazia declanșată pe 24 februarie.

Izolat de liderii Occidentali din cauza deciziei de a invada Ucraina, Vladimir Putin a spus în nenumărate rânduri că Rusia are relații foarte bune cu state puternice din Asia, precum China sau India.

India a devenit, pe fondul sancțiunilor aplicate guvernului de la Moscova, al doilea cel mai mare cumpărător de petrol din Rusia, după China.

CITEȘTE ȘI: Moscova anunţă implementarea unui nou gazoduct, Forţa Siberiei 2. Conducta va livra gaz către China prin Mongolia

Sursă foto: Kremlin.ru

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW