Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Vladimir Putin candidează la președinție în 2024

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 8 decembrie 2023 Etichete: , ,

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a anunțat vineri că intenționează să candideze din nou în alegerile prezidențiale din 2024, ceea ce ar implica menținerea sa la conducerea țării cel puțin până în 2030, conform informațiilor furnizate de agențiile de presă ruse, citate de Reuters.

După ce a acordat celor care au luptat în Ucraina cea mai înaltă distincție militară a Rusiei, Steaua de Aur de Erou al Rusiei, Putin a fost întrebat de un locotenent-colonel dacă intenționează să candideze din nou, conform agențiilor de presă rusești. Liderul de la Kremlin a confirmat. Până acum, existau speculații că Vladimir Putin ar candida din nou, informații care au fost deja transmise pe surse, însă aceasta este prima dată când confirmarea ar veni direct de la Vladimir Putin.

Parlamentul Rusiei a adoptat o lege în această săptămână stabilind data alegerilor prezidențiale pentru 17 martie 2024, marcând practic începutul unei campanii electorale în care Vladimir Putin nu va avea cu adevărat concurență serioasă.

Vladimir Putin, care a preluat președinția de la Boris Elțîn în ultima zi a anului 1999, a deținut deja funcția de președinte pentru o perioadă mai îndelungată decât oricare alt lider rus de la Iosif Stalin încoace, depășind chiar și mandatul de 18 ani al lui Leonid Brejnev.

Pentru Putin, alegerile reprezintă mai degrabă o formalitate: cu sprijinul statului, susținerea presei de stat și aproape lipsa disensiunilor publice semnificative, este garantat că va obține un nou mandat de șase ani. Putin a împlinit vârsta de 71 de ani la data de 7 octombrie.

FOTO: Kremlin.ru

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW