Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Vladimir Putin a numit un nou ambasador în România. Cine este Vladimir Lipaev

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 16 aprilie 2024

Președintele rus, Vladimir Putin, a numit marți un nou ambasador la București, în persoana lui Vladimir Lipaev. Acesta îi va lua locul lui Valeri Kuzmin, cel care a părăsit postul săptămâna trecută, în urma decesului soției sale. 

Născut în 1959, Vladimir Lipaev a absolvit Universitatea MGIMO a Ministerului Afacerilor Externe al URSS. Potrivit biografiei oficiale, vorbește engleză, franceză și germană. El deține gradul diplomatic de Trimis Extraordinar și Plenipotențiar, clasa I, acordat în septembrie 2018.

A ocupat diverse funcții în biroul central al ministerului, dar și în străinătate. În perioada 1997 – 2001, a fost consilier cadrul Ambasadei Federației Ruse în Norvegia.  Între 2001 și 2007, a fost consilier, șef de departament și director adjunct al Departamentului de personal al Ministerului rus al Afacerilor Externe. În perioada 2007 – 2011, a fost consul general al Federației Ruse la Frankfurt, iar din iulie 2011 a fost director adjunct al Departamentului Resurse Umane.

În ianuarie 2022, a fost numit ambasador al Federației Ruse în Estonia, funcție pe care avea să o părăsească un an mai târziu, în ianuarie 2023, după ce a fost expulzat de autoritățile de la Tallinn, pe fondul conflictului diplomatic dintre cele două țări.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW