Tuesday, February 20, 2024
Jurnalism corect


Vlad Voiculescu vrea referendum în USR PLUS pentru desemnarea candidatului la Primăria București

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 24 februarie 2020 Etichete: , , , , ,

Vlad Voiculescu, candidatul PLUS la Primăria Capitalei, propune un referendum în Alianța USR-PLUS pentru a stabili modul prin care va fi desemnat candidatul formațiunii politice pentru alegerile pentru  Primăria București.

Vlad Voiculescu s-a întâlnit cu Nicușor Dan, candidatul USR, pentru a-i propune „să facă echipă” pentru Primăria Capitalei și să semneze un „protocol politic” prin care să se stabilească ariile de responsabilitate ale fiecăruia, indiferent dacă va ocupa funcția de primar sau de viceprimar. Nicușor Dan a refuzat însă propunerea.

„M-am întâlnit cu Nicușor. I-am spus să facem echipă pentru București – avem competențe complementare. Să oprim acest circ al incertitudinii, în care oamenii se tem că vom candida unul împotriva altuia, iar așa va câștiga Firea. Am avut mai bine de două ore de discuții amicale. I-am propus lui Nicușor să semnăm un protocol politic în care să stabilim ariile de responsabilitate ale fiecăruia în tandem, indiferent dacă va ocupa funcția de primar sau viceprimar. Nicușor nu a dorit în acest moment. Continuăm însă discuțiile în această săptămână. A rămas să lămurim cum se va alege cine va candida pentru funcția de primar. Cuiul lui Pepelea rămâne metoda de desemnare”, a scris Vlad Voiculescu, pe Facebook.

Nicușor Dan susține însă  ideea unui sondaj de opinie în București pentru desemnarea candidatului Alianței USR PLUS, spune Voiculescu.

„Nicușor (candidat sustinut de partenerii de la USR) preferă un sondaj. E firesc să vrea să profite de notorietatea mai mare în legătură cu Primăria Capitalei, în urma celor două candidaturi ale sale de până acum. Eu (PLUS) prefer o consultare publică (adică alegeri primare, referendum) – pentru că este cea mai democratică formă de întoarcere către bucureșteni și este modul în care noi trebuie să guvernăm acest oraș și această țară – alături de cetățeni.

Mâine la ședința birourilor Naționale reunite ale USR și PLUS sper să ajungem la o soluție pentru a avea o singură echipă a Alianței, așa cum am propus”, a mai adăugat candidatul PLUS.

Voiculescu a mai anunțat că va propune un referendum în Alianța USR-PLUS pentru a stabili modul prin care va fi desemnat candidatul formațiunii.

„Dacă nu se va ajunge la o concluzie, voi propune să facem ceea ce fac partidele moderne și curate întotdeauna când nu reușesc să ajungă la înțelegere: apelează la voința membrilor.

Voi propune un referendum intern al organizațiilor de București ale USR și PLUS pentru stabilirea metodei de determinare a candidatului. Un membru – un vot, indiferent de partid, așa cum se cuvine într-o Alianță a două partide care intenționează să fuzioneze. Adică să votăm asupra modului cum să ne alegem candidatul: sondaj, referendum sau altceva. Orice, doar să avem un rezultat comun și să deblocăm situația. Fără întârziere, în această săptămână.
Apoi, după ce avem un candidat comun, indiferent de rezultat, să invităm și PNL pentru a scăpa Bucureștiul de PSD la Primăria Generală și la sectoare. Lucrurile importante se construiesc în echipă”, a conchis Voiculescu.

În paralel, Dan Barna, președintele USR, a postat aceeași fotografie pe Facebook ca cea a lui Vlad Voiculescu și a scris în descrierea postării: „Construim o echipă pentru București”.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW