Wednesday, May 19, 2021
Jurnalism corect


Vlad Voiculescu, sesizări făcute împotriva unor concursuri organizate de ASSMB după alegeri: Politizarea din instituțiile din sănătate trebuie să înceteze

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 2 noiembrie 2020

Vlad Voiculescu a anunțat că a depus sesizări împotriva unor concursuri de angajare ce au fost organizate după alegerile locale de către Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București(ASSMB). 

Consilierul municipal susținut de USR-PLUS pentru postul de viceprimar al Capitalei precizează că anumite persoane care au ocupat funcții de conducere în entitatea care gestionează spitalele din subordinea PMB ar fi încercat să-și securizeze posturile prin câștigarea concursurilor, ceea ce ar face ca demiterea lor să fie mai greu de realizat.

Vlad Voiculescu consideră că politizarea instituțiilor publice din domeniul sănătății ar trebui să înceteze.

Am facut sesizari impotriva unor concursuri organizate rapid dupa alegeri, pentru ocuparea unor posturi administrative in ASSMB, entitatea care gestioneaza spitalele din subordinea Primariei. Multi dintre oamenii numiti fără concurs în fruntea instituțiilor din subordinea Primăriei Capitalei de catre Gabriela Firea au încercat astfel să-și securizeze pozitiile: e mult mai greu sa fie demisi dupa castigarea concursurilor.

Suntem in plina pandemie si avem nevoie sa fim siguri ca oamenii ce administreaza lucrurile sunt cei mai competenti posibil, nu angajati pe ultima suta de metri de catre administratia corupta a Gabrielei Firea. Este ceasul al 12-lea ca politizarea din institutiile din sanatate trebuie sa inceteze. Nu voi face si nu voi accepta nici macar o singura numire politica in domeniile pe care le voi coordona. Avem nevoie de o reforma profunda a ASSMB si a managementului spitalelor si aducerea acestora in secolul 21.

Astept sa pot face asta, odata cu preluarea functiei de viceprimar si a atributiilor. Sper sa nu mai dureze mult. Las ilustratia de mai jos pentru ca nimeni nu ar trebui sa uite ce a promis in campanie”, a precizat Vlad Voiculescu, pe Facebook.

Am facut sesizari impotriva unor concursuri organizate rapid dupa alegeri, pentru ocuparea unor posturi administrative…

Publicată de Vlad Voiculescu pe Luni, 2 noiembrie 2020

Sursă foto: Facebook / Alianța USR PLUS

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW