Monday, July 22, 2024
Jurnalism corect


Vlad Voiculescu: A fost adoptată OUG ce stabilește felul în care vor fi renumeraţi cei care vor vaccina populaţia României în următoarele luni

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 15 ianuarie 2021

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a anunțat că Guvernul a adoptat ordonanța de urgență ce stabilește modul în care vor fi plătite cadrele medicale ce participă la procesul de vaccinare. Fiind o muncă suplimentară, medicii vor primi 90 de lei pe oră, asistenții medicali vor primi 45 de lei pe oră, iar registratorii vor primi 20 de lei pe oră. Sumele menționate sunt brute. OUG prevede și plata medicilor de familie ce se implică în campania de vaccinare. 

În OUG stabilim felul în care vor fi renumeraţi cei care vor vaccina populaţia României în următoarele luni. Cei care muncesc în afara programului de lucru vor fi renumeraţi cu 90 lei pe oră dacă e vorba de medici, 45 de lei pe oră dacă e vorba de asistenţi medicali şi 20 de lei pe oră dacă e vorba de registratori. Vorbim de sume brute. Dincolo de asta şi înainte să trec mai departe aş vrea să spun cât de mare nevoie o să avem în următoarea perioadă de toţi aceşti oameni pentru a vaccina populaţia. Mai departe am stabilit o formă de renumerare a celor mai importanţi vectori de comunicare şi convingere în perioada următoare şi anume medicii de familie. Ne bazăm pe ei ca să informeze oamenii”, a afirmat Vlad Voiculescu, la finalul ședinței de Guvern.

Ministrul Sănătății a explicat criteriile în baza cărora medicii de familie vor primi bani pentru implicarea în campania de vaccinare.

Medicii de familie sunt esenţiali în această periodă şi sunt esenţiali întotdeauna şi sistemul de sănătate trebuie să le acorde importanţa pe care o au peste tot în lume. În perioada următoare ne bazăm pe medicii de familie şi îi programeze pe pacienţii care vin să se vaccineze şi să stea la dispoziţie oamenilor după vaccinare. Medicii de familie vor fi renumeraţi pentru această muncă suplimentară, e vorba de o plată suplimentară pentru o muncă suplimentară. Vorbim de programare, informare şi monitorizarea pacienţilor. Această plată despre care vorbesc va fi de 30 lei pentru fiecare pacient, pentru acest serviciu, acolo unde medicul de familie îl programează pe pacient şi acolo unde pacientul merge şi se vaccinează şi lucrurile merg în regulă. Când se trece de 50% de lista persoanelor eligibile la vaccinare, noi considerăm că e efort mare al medicului de familie şi atunci plata se face cu 50 lei pe pacient, respectiv 60% din lista persoanelor eligibile vorbim de 60 de lei. Aceste două puncte au aplicabilitate practică şi de mâine ne bazăm pe oamenii care vor veni alături de cei care vor veni alături de cei din centrul de vaccinare”, a adăugat ministrul Sănătății.

Sursă foto: Inquam Photos

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW