Tuesday, November 30, 2021
Jurnalism corect


Vlad Voiculescu a anunțat noi măsuri pentru tratarea pacienților cu COVID-19: Mai multe paturi ATI, noi centre pentru evaluare persoanelor infectat și redirecționarea urgențelor non-COVID

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 4 aprilie 2021

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat extinderea capacităților de terapie intensivă pentru tratarea cazurilor grave de COVID-19. De asemenea, oficialul a solicitat implicarea spitalelor aflate în administrarea Ministerului Afacerilor Interne și Serviciului Român de Informații.

„Am mers către spitale la care ne-ar fi plăcut să nu trebuiască să apelăm pentru astăzi, pentru suplimentarea paturilor. Am mers la Spitalul Fundeni, avem acolo un număr de 70 de paturi cu oxigen și 14 paturi de ATI. Institutul Oncologic București – cinci paturi ATI și cinci paturi terapie acută – Spitalul Coletina, Spitalul Gerota, Spitalul Colțea, alte spitale unde vor fi suplimentate paturile. De asemenea, avem o creștere a numărului de paturi în unități mobile, precum Nasta, Victor Babeș. Și vorbim de asemenea o creștere a paturilor la Spitalul Pantelimon. Aceasta este prima măsură pe care am luat-o în ultimele 48 de ore”, a declarat Vlad Voiculescu, într-o conferință de presă.

Ministrul vrea să reducă presiunea pe spitale

Vlad Voiculescu a precizat că, pentru a reduce presiunea pe spitalele COVID, vor fi deschise noi centre de evaluarea a cazurilor non-severe, iar urgențele medicale non-COVID vor fi redirecționate către spitalele pentru boli cronice. În același timp, oficialul a solicitat o mai mare implicare din partea spitalelor administrate Dimitrie Gerota și Agrippa Ionescu, aflate în administrarea MAI respectiv SRI.

„Regândirea și optimizarea fluxurilor medicale prin reducerea presiunii pe UPU. Vom încerca lărgirea centrelor de evaluare și deschiderea altora pentru forme non-severe (Monza, Caraiman etc). Redirecționarea urgențelor de patologie non-COVID către alte spitale care nu au oferit servicii de urgențe, cu alte cuvinte spitalele pentru boli cronice. Solicităm un efort din partea acestor spitale pentru ortopedie, ORL, Chirurgie etc. Ne uităm la București dar nu numai. Solicităm de asemenea o implicare mai puternică a spitalelor MAI, SRI. O bună parte dintre ei s-au implicat deja cât se poate de serios în gestionarea pandemiei”, a adăugat Vlad Voiculescu.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW