Wednesday, July 3, 2024
Jurnalism corect


Vlad Pascu, pus sub acuzare pentru trafic de droguri/Propunere de arestare preventivă pentru mama sa și dealerii care îl aprovizionau cu substanțe interzise

By Dragomir Georgiana , in Stirile zilei , at 15 septembrie 2023 Etichete: , , ,

Autorul accidentului de la 2 Mai soldat cu moartea a două persoane, Vlad Pascu, este urmărit penal pentru deţinere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc şi punerea la dispoziţie a locuinţei pentru consumul ilicit de droguri, în dosarul în care au avut loc mai  multe percheziţii în Capitală, informează DIICOT, vineri, 15 septembrie. 

De asemenea, procurorii propun arestarea preventivă pentru 30 de zile a mamei sale, acuzată de influenţare a declaraţiilor, dar și a altor trei persoane de la care Vlad Pascu cumpăra droguri(Duma Tudor zis „Manu”,  Constantin Ștefan Ciprian și Constantin Costin Antonio)

În urma celor 11 percheziții domiciliare, efectuate la data de 14 septembrie a.c., de polițișii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au fost descoperite și indisponibilizate aproximativ un kilogram de cannabis, o fiolă de fentanyl de 10 mililitri, un grinder, o cutie de lemn cu urme de materie vegetală, 76 de cartușe de vânătoare, deținute ilegal, 12.500 de lei, 3 telefoane mobile și diverse arme albe (cuțite, săbii, macete).

Totodată, au fost puse în executare 8 mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală – Secția de Combatere a Traficului de Droguri, pentru audieri și luarea de măsuri legale.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie-septembrie 2023, bănuiții, în mod repetat, ar fi deținut și comercializat droguri de risc și mare risc.

Două dintre persoanele bănuite s-ar fi manifestat ca sursă principală de aprovizionare pentru cea de-a treia, care ar fi achiziționat cantități mai mari, pe care ulterior le-ar fi comercializat sub formă de doze.

Mama lui Vlad Pascu a încercat să influențeze declarațiile martorilor. Procurorii cer arestarea sa preventivă

În cea de a doua cauză instrumentată, a fost dispusă reținerea  Mirunei Pascu(n.r. mama lui Vlad Pascu) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de influențare a declarațiilor.

Potrivit DIICOT,  ar fi exercitat, în mod conștient și deliberat, presiuni de natură să constrângă moral o persoană, pentru a o determina să nu dea declarații de martor sau să facă declarații mincinoase, într-o cauză instrumentată de către D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanța, privind săvârșirea infracțiunii de deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu.

Vlad Pascu ar fi cumpărat, în mod repetat, astfel de substanțe, în vederea consumului propriu, dar și pentru a le pune la dispoziția altor consumatori, cu ocazia unor petreceri private, organizate la domiciliul său.

În ceea ce îl privește pe Claudiu Pascu tatăl lui Vlad Pascu,  este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW