Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


UPDATE Vizita Primei Doamne a SUA în România s-a terminat / Jill Biden, întâmpinată de Carmen și Klaus Iohannis – FOTO

By Matthew Garvey , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 7 mai 2022

UPDATE Jill Biden și-a încheiat vizita în România și se îndreaptă spre Aeroportul Otopeni, de unde aeronava Casei Albe o va transporta în Slovacia.

Voi sunteți cele uimitoare. Mamele ar face orice pentru copiii lor, luptă pentru ei. Eu cred că sunteți incredibil de puternice și rezistente și este uimitor că poporul român va primit în casa lui, în inima lui”, le-a transmis Prima Doamnă a SUA mamelor din Ucraina care și-au împărtășit poveștile în cadrul întâlnirii cu Jill Biden și Carmen Iohannis.

Am văzut toți acești copii care pur și simplu au fost abandonați, au venit fără mamele lor care au rămas în Ucraina, pentru că bărbații au rămas acolo. Acești copii au fost scoși din viața pe care o știau și duși într-un loc necunoscut”, i-a spus una dintre mamele ucrainene Primei Doamne a SUA.

Înțeleg că nu pot fi singură aici împreună cu copii. După o săptămână de lacrimi, de stres, am înțeles că nu vreau să fiu o victimă, că nu pot da satisfacție țării care m-a distrus, am vrut să fiu un erou, să lucrez, să susțin grădinițele”, a fost o altă poveste prezentată în timpul întâlnirii de la Școala Gimnazială Uruguay.

UPDATE Jill Biden și Carmen Iohannis se află, în aceste momente, la Școala Gimnazială Uruguay, din Capitală, ce găzduiește copii ucraineni.

La întâlnire participă și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, dar și însărcinatul cu afaceri ad-interim al SUA la București, David Muniz.

 

UPDATE Jill Biden a fost întâmpinată de președintele Klaus Iohannis, înainte de discuția ce va avea loc între Prima Doamnă a SUA și Carmen Iohannis.

Știrea inițială

Vizita Primei Doamne a Statelor Unite ale Americii la București continuă și sâmbătă, 7 mai, când Jill Biden ar urma să se întâlnească cu Carmen Iohannis, dar și reprezentanți ai agențiilor ONU, ai ONG-urilor și ai Guvernului. Soția președintelui american va vizita și o școală din Capitală care găzduiește refugiați din Ucraina.

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Dr. Jill Biden, a revenit în  România, unde va petrece o parte din weekendul de Ziua Mamei, alături de mame și copii din  Ucraina, care au fost nevoiți să fugă din țara natală din cauza războiului lui Putin”, se arată într-o postare pe Facebook a Ambasadei SUA la București.

Prima Doamnă a Statelor Unite ale Americii, Jill Biden, a ajuns vineri în România, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, unde s-a întâlnit cu militarii SUA și NATO, înainte de a pleca spre București. Soția președintelui american i-a servit cu mâncare pe militarii SUA cantonați în baza din România. 

După întâlnirea cu Carmen Iohannis, Prima Doamnă a SUA se va întâlni și cu cadre didactice și mame ale copiilor din Ucraina, ce învață la o școală din Capitală.

Sâmbătă, Jill Biden va pleca spre Slovacia, unde va avea un program similar cu vizita din România, dar și o întâlnire cu președintele Zuzana Caputova.

Sursă foto: Ambasada SUA la București

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *