Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


Vizita președintelui Germaniei în Ucraina, refuzată din cauza relațiilor cu Federația Rusă / Cancelarul Olaf Scholz, invitat la Kiev

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 13 aprilie 2022

Ucraina nu vrea să îl primească pe președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, în vizită oficială la Kiev, din cauza relațiilor strânse pe care le-a avut cu oficialii Federației Ruse în trecut, relatează Euronews. În paralel, diplomații ucraineni au transmis că l-au invitat pe cancelarul Olaf Scholz într-o vizită oficială.

Informația a apărut prima dată în publicațiile germane, după ce un oficial ucrainean, sub anonimat, a spus că Frank-Walter Steinmeier nu este primit deocamdată în Kiev din cauza relațiilor strânse pe care le-a avut cu Federația Rusă în trecut.

Aflat, marți, la Varșovia, președintele Germaniei a spus că omologul său din Polonia, Andrzej Duda, i-a sugerat acestuia să meargă împreună într-o vizită oficială în Kiev, pentru a da un „semnal puternic de solidaritate europeană”.

Aparent nu sunt primit în Kiev”, a adăugat Frank-Walter Steinmeier.

În schimb, ambasadorul Ucrainei în Germania, Andriy Melnyk, a transmis că oficialii de la Kiev vor fi bucuroși să îl primească pe cancelarul Olaf Scholz, pentru a discuta despre un nou pachet de asistență militară trimisă de Berlin, notează Kyiv Independent.

Înainte de a fi președinte, Steinmeier a fost șeful de cabinet al fostului cancelar german Gerhard Schroeder, ce a ocupat ulterior o funcție în conducerea companiei ruse Gazprom. Totodată, a fost ministru de Externe în timpul mandatului Angelei Merkel.

Săptămâna trecută, președintele Germaniei a recunoscut că a făcut greșeli în trecut, în ceea ce privește politica față de Federația Rusă.

La Varșovia, Steinmeier a declarat că Germania nu își va relua legăturile cu Federația Rusă atât timp cât Vladimir Putin este președinte și a pledat pentru terminarea războiului și anchetarea crimelor comise de forțele ruse.

Președintele Poloniei, alături de cei ai statelor de la Marea Baltică, Lituania, Letonia și Estonia, ar urma să aibă miercuri, 13 aprilie, o vizită în Kiev.

Poziția Germaniei față de Federația Rusă a fost constant criticată de oficialii ucraineni. Unul dintre cele mai mari proiecte pe axa Berlin-Moscova, Nord Stream 2, a fost amânat la începutul invaziei, după numeroase cereri lansate de diplomații din Kiev și cei europeni.

Deși, la începutul războiului, Germania nu-și dorea să livreze arme Kievului, politica Berlinului de a nu livra armament în zone de conflcit s-a schimbat pe parcurs.

Vom trimite orice putem în ceea ce privește armele din stocurile statului (n.r. Bunderswehr)(…), orice are un impact rapid”, spunea Olaf Scholz, zilele trecute, citat de DW News.

Până acum, Germania a trimis în Ucraina rachete anti-tanc, anti-aeriene, arme automate și muniție.

Sursă foto: Bundespraesident / Calea Europeană

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: mainnews.ro/vizita-presedintelui-germaniei-in-ucraina-refuzata-din-cauza-relatiilor-cu-federatia-rusa-cancelarul-olaf-scholz-invitat-la-kiev/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 9251 more Info to that Topic: mainnews.ro/vizita-presedintelui-germaniei-in-ucraina-refuzata-din-cauza-relatiilor-cu-federatia-rusa-cancelarul-olaf-scholz-invitat-la-kiev/ […]

  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/vizita-presedintelui-germaniei-in-ucraina-refuzata-din-cauza-relatiilor-cu-federatia-rusa-cancelarul-olaf-scholz-invitat-la-kiev/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW