Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Vizita ministrului rus de Externe la Belgrad, anulată. Trei țări vecine și-au închis spațiul aerian

By Matthew Garvey , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 6 iunie 2022

Vizita ministrului rus de Externe, Sergei Lavrov, în Serbia a fost anulată, după ce țările vecine și-au închis spațiul aerian pentru aeronavele ruse, în contextul războiului din Ucraina, notează agenția rusă de presă Interfax.

Sergei Lavrov ar fi urmat să aibă o vizită oficială la Belgrad pe 6 și 7 iunie, dar avionului Ministerului rus de Externe nu i-a fost permis accesul în spațiul aerian al Bulgariei, Macedoniei de Nord și Muntenegrului, potrivit unei surse din diplomația rusă.

Diplomația noastră nu stăpânește încă abilitatea de a se teleporta”, a adăugat diplomatul, explicând motivul principal care a dus la anularea vizitei în Serbia.

Informația a fost publicată pentru prima dată de presa de la Belgrad și confirmată, ulterior, de oficialul Ministerului rus de Externe.

Vizita ar fi venit la o săptămână de la convorbirea telefonică purtată de Vladimir Putin cu președintele Serbiei, Alexandar Vucic.

Cei doi lideri au convenit că Serbia și Federația Rusă vor încheia un nou contract de livrări de gaze naturale valabil pe trei ani.

Spațiul aerian al Uniunii Europene este închis pentru aeronavele ruse, ca urmare a sancțiunilor aplicate de Occident în contextul invaziei din Ucraina.

Sursă foto: Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW