Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Viza lui Novak Djokovic, anulată din nou de autoritățile australiene

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 14 ianuarie 2022

Ministrul australian pentru imigrări, Alex Hawke, a decis vineri, 14 ianuarie, anularea vizei numărului 1 ATP, Novak Djokovic, notează Sydney Morning Herald.

„Mi-am exercitat astăzi autoritatea în temeiul secțiunii 133C(3) din Legea privind migrația (…) de a anula viza deținută de domnul Novak Djokovic din motive de sănătate și bună ordine, pe motiv că era în interesul public să fac acest lucru”, menționat Alex Hawke, într-un comunicat de presă.

Conform presei de la antipozi, avocații jucătorului sârb se pregătesc să facă recurs la această decizie.

Este a doua oară când autoritățile australiene îi ridică viza lui Novak Djokovic. În primul caz, jucătorul sârb a reușit să obțină anularea deciziei în instanță pe motive legate de procedură.

Devenit în ultimele zile un adevărat simbol pentru antivacciniștii din întreaga lume, după ce a reușit să intre în Australia pentru a participa la grand slam-ul de la Melbourne fără să fie vaccinat pentru COVID-19, deși regulile o impuneau, numărul 1 ATP a încălcat flagrant mai multe reguli, iar dovezile în acest sens sunt fără echivoc.

Neadevăr în declarația de intrare în Australia

După ce un tribunal din Melbourne a decis luni, 10 ianuarie, desființarea deciziei prin care Novak Djokovic i-a fost revocată viza pe motive procedurale, ministrul imigrației australian, Alex Hawke, ia în calcul anularea unilaterală a actului administrativ de intrare în față. Totuși, o decizie într-un sens sau altul se lasă așteptată, iar o explicație poate veni chiar din coloanele ediției de marți a cotidianului Herald Sun.

Conform sursei citate, vameșii australieni îl investighează pe Djokovic după ce a menționat un neadevăr chiar în declarația de intrare pe teritoriul australian. Toate persoanele care sosesc în Australia trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere, una dintre întrebări referindu-se la istoricul de călătorie din ultimele 14 zile. Conform documentului făcut public, la această întrebare Djokovic a răspuns „nu”, însă potrivit imaginilor apărute pe rețelele de socializare, el a călătorit în Spania. Confruntat cu aceste dovezi, Djokovic a recunoscut, însă a pus toată vina pe seama unui membru al echipei sale, care a completat eronat declarația.

Întâlnire cu jurnaliștii, fiind infectat cu coronavirus

Mai grav este însă altceva. Pe data de 18 decembrie, Novak Djokovic a primit la Belgrad un grup de jurnaliști de la L’Équipe, care veniseră să-i înmâneze un trofeu pentru rezultatele obținute în 2021. Numai că, dacă este să dăm crezare spuselor jucătorului, asta s-a petrecut la două zile după ce a primit rezultatul pozitiv al testului pentru COVID-19.

Întâlnirea a durat 33 de minute, în timpul căreia reporterul L’Équipe a stat la mai puțin de 1 metru față de Djokovic, care știa că este infectat cu SARS-CoV-2. Ambii au purtat mască, Djokovic una din pânză, pe care însă și-a dat-o jos în timpul ședinței foto.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW