Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Vitamina care ajută în lupta împotriva virusului SARS-CoV-2/ În ce alimente poate fi găsită

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 14 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Cercetătorii străini au descoperit că o vitamină care se găsește în anumite alimente poate ajuta la lupta împotriva coronavirusului. Mai exact, oamenii de știință susțin că pacienții care au ajuns la terapie intensivă sau au murit după ce au fost infectați, s-au dovedit a fi deficienți de vitamina K, care se găsește în ouă, spanac, brânzeturi cu mucegai albastru ș.a.

Cercetătorii olandezi care studiază pacienţii internaţi la spitalul Canisius Wilhelmina din oraşul olandez Nijmegen au explicat beneficiile vitaminei K, după ce au descoperit o legătură între această deficienţă şi cele mai grave efecte ale coronavirusului, scrie Mediafax.

Coronavirusul provoacă coagularea sângelui și duce la degradarea fibrelor elastice din plămâni. Vitamina K, care este ingerată prin alimente și absorbită în tractul gastro-intestinal, ajută la producerea de proteine care reglează coagularea şi pot proteja împotriva bolilor pulmonare.

În prezent, oamenii de știință din Olanda caută finanțare pentru un studiu clinic, însă doctorul Rob Janssen, care lucrează la proiect, susține că în lumina rezultatelor inițiale, va încuraja un aport sănătos de vitamina K.

Aceasta se găseşte în ouă, spanac, brânza cu mucegai albastru, dar şi în miso, celebrul preparat culinar japonez.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW