Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Virgil Popescu: Sunt dezamăgit de calitatea măştilor de protecţie aflate pe piaţă în acest moment

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 25 noiembrie 2020

Virgil Popescu a declarat că jumătate dintre măștile aflate pe piață în România nu ar proteja împotriva COVID-19. Ministrul Economiei a precizat că Ministerul de resort va emite un ordin pentru a obliga comercianții să arate acest lucru în cazul produselor neconforme. 

Sunt dezamăgit de calitatea măştilor de protecţie aflate pe piaţă în acest moment. Dacă vă spun că jumătate din măştile care se găsesc la comercializare, în momentul de faţă, în reţelele de distribuţie – hypermarketuri, farmacii, depozite, la importatori – nu respectă, adică nu ne protejează, aţi zice că exagerez, dar asta este realitatea. Vreau să dau un mesaj foarte clar că acest lucru trebuie să înceteze. Nu putem să acceptăm să fie puse la comercializare măşti care nu protejează populaţia”, a spus Virgil Popescu, citat de Agerpres.

Popescu a precizat că neregulile au fost descoperite în urma unor controale făcute de ANPC, care a dat amenzi în valoare de 18 milioane de lei către unii comercianți care aveau la raft astfel de măști.

Ministrul Economiei susține că măștile neconforme ar proveni din import și a sfătuit oamenii să cumpere măști produse în România.

Toate măştile neconforme sunt măşti din import. Vreau să le spun românilor că avem peste 16 companii care produc măşti în România, care pot asigura întregul necesar de consum al României şi îi sfătuiesc să caute produse româneşti, pentru că sunt acreditate, sunt verificate şi sunt cele mai bune de pe piaţă”, a adăugat Virgil Popescu.

Virgil Popescu a anunțat că Ministerul Economiei va emite un ordin pentru a obliga comercianții să precizeze dacă măștile  pe care le vând asigură protecție împotriva COVID-19.

Vom emite un ordin care să spună clar că aceste măşti nu asigură protecţie împotriva Covid, ca oamenii să ştie când cumpără că, dacă acel produs este pe raft şi i se spune mască, el nu este o mască care protejează”, a declarat Virgil Popescu.

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW