Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Virgil Popescu: Nu vom avea probleme cu aprovizionarea cu gaze dacă va fi un conflict cu Ucraina

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 22 februarie 2022

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a dat asigurări, marți, 22 februarie, că România nu va avea probleme în ceea ce privește aprovizionarea cu energie și gaze, în cazul în care situația din Ucraina degenerează într-un conflict armat.

Nu vom avea probleme cu aprovizionarea cu energie şi gaze dacă va fi un conflict cu Ucraina. Importul de gaze poate fi direcţionat repede prin celelalte rute, Giurgiu şi Arad”, a scris ministrul Energiei, marți, pe Facebook.

Virgil Popescu susține că, odată cu trecerea iernii, România își poate asigura necesarul de consum din resursele proprii.

Totodată, ministrul a precizat că țara noastră poate importa gaze și energie din alte surse, decât intermediarii Gazprom, compania deținută majoritar de statul rus.

Va fi modificat şi modul de calcul al redevenţei pentru gaze, care acum este stabilit în funcţie de preţul de referinţă de la Viena, astfel încât să fie calculată în funcţie de cotaţiile din România ale gazelor”, a adăugat Virgil Popescu.

Ministrul a precizat că Guvernul va anunța măsurile pregătite pentru criza prețurilor la energie și gaze, odată ce vor fi validate de coaliția PSD-PNL-UDMR.

VEZI AICI MĂSURILE PREGĂTITE DE PNL ȘI PSD, PENTRU CRIZA PREȚURILOR LA ENERGIE ȘI GAZE.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *