Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Virgil Popescu: Nu privatizăm nimic. Statul trebuie să fie acționar majoritar în toate companiile de interes strategic național

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 15 ianuarie 2021

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a explicat că, prin abrogarea Legii 173/2020, privind interdicția, pentru o perioadă de doi ani, de înstrăinare a acțiunilor deținute de stat la companiile și societățile naționale sau la orice altă societate la care statul are calitatea de acționar, nu se are în vedere privatizarea acestora, ci șansa de modernizare prin listarea unor pachete minoritare la bursă. 

Ca în povestea cu Petrică și Lupul, pe diverse voci, aud că se strigă ”Ne vând țara”. Asta după ce premierul Florin Cîțu a anunțat că Guvernul vrea să abroge Legea 173/2020 care a reglementat interdicţia, pentru o perioadă de 2 ani, de înstrăinare a acţiunilor deţinute de stat la companiile şi societăţile naţionale, la bănci şi la orice altă societate la care statul are calitatea de acţionar. Un demers legislativ pe care îl susțin și am mai anunțat asta. ÎNSĂ, nu privatizăm NIMIC! Așa cum am spus și în cadrul ultimelor audieri, nu PRIVATIZĂM NIMIC!”, a scris Virgil Popescu, pe Facebook.

Ministrul Energiei susține că statul o să rămână acționar majoritar în toate societățile și companiile de interes strategic național, iar listarea unor pachete minoritare de acțiuni pe bursă înseamnă șansa de modernizare și de a face investiții de care va beneficia fiecare român.

STATUL TREBUIE SĂ FIE ACȚIONAR MAJORITAR ÎN TOATE SOCIETĂȚILE ȘI COMPANIILE DE INTERES STRATEGIC NAȚIONAL! Și așa va fi! Listarea unor pachete minoritare de acțiuni pe bursă nu înseamnă PRIVATIZARE, ci șansa de modernizare, de a face investiții, de care, evident, va beneficia fiecare român. P.S. În continuare cred că nu este bine să ne folosim de manipulare și de temerile ascunse ale unor oameni, doar că să obținem un interes electoral efemer”, a adăugat Virgil Popescu.
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *