Tuesday, May 18, 2021
Jurnalism corect


Virgil Popescu a primit aviz pozitiv pentru noul mandat/ Ministrul Energiei: Ca obiectiv pe termen scurt avem adoptarea strategiei energetice

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 18 februarie 2020 Etichete: , ,

Ministrul desemnat pentru funcția de conducere în cadrul Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a fost audiat, marți, în comisiile de specialitate reunite ale Parlamentului, care au dat aviz pozitiv pentru noul mandat.

Membrii comisiilor au dat aviz pozitiv noului mandat cu 23 de voturi pentru și 21 împotrivă.

La începutul audierii, Virgil Popescu a prezentat rapid obiectivele noului mandat:

„Pe domeniul industriei, vrem implementarea principiilor de guvernanţă corporativă, găsirea unor investitori strategici în domeniul cuprului pentru produse cu valoare adăugată ridicată, reorganizarea ROMARM.

În domeniul energiei avem câteva obiective principale, independenţă energetică, implementarea unei politici energetice îndreptate către protecţia consumatorului, redobândirea încrederii investitorilor, iar ca obiective pe termen scurt avem adoptarea strategiei energetice şi adoptarea Planului Naţional Integrat de Energie şi Schimbări climatice (PNIESC), deblocarea investiţiilor din Marea Neagră. Vrem să punem în dezbatere şi să modificăm şi Legea Turismului, să eficientizăm programul Start-up Nation cu accent pe inovare, să continuăm internaţionalizarea mediului de afaceri”, a spus Popescu, în deschiderea audierii sale.

Scandal în Parlament

În timpul audierii, președintele comisiei economice a Senatului, Daniel Zamfir, a acuzat că audierea ministrului Popescu face parte dintr-o procedură de „neînvestire” a Guvernului Orban II, considerând că parlamentarii au fost chemați să asiste la o „mascaradă”.

„Am aflat că domnul premier că nu doreşte învestirea. Participăm la o mascaradă, un simulacru, unde unii dintre noi luăm lucrurile în serios, iar alţii participă ca să piardă timpul”, a spus Zamfir.

Astfel, acestuia i s-a cerut să părăsească sala, dacă audierea e o pierdere de timp.

„Dacă domnul Popescu nu vrea să fie ministru, nu o să-l întreb ce vrea să facă. În schimb, văd că are o singură ţintă: Primăria Capitalei. Domnul Orban a tăiat din bugetul Primăriei, domnul Cîţu a trimis un control, văd că şi domnul ministru Popescu face declaraţii care pe mine mă intrigă. Spune că blochează conturile Primăriei Capitalei. (…) ELCEN a făcut tot posibilul ca RADET să intre în faliment. V-aş întreba care a fost interesul şi de ce ELCEN-ul a ţinut din tot înadinsul să bage în faliment RADET în condiţiile în care clientul principal al ELCEN era RADET-ul”, a mai spus Zamfir.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW