Sunday, November 29, 2020
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă, despre problemele din CNAS: Este inacceptabilă și intolerabilă atitudinea disprețuitoare față de pacienți și medici

By Madalina Balaceanu , in Politic , at 24 iulie 2019 Etichete: , , ,

Premierul României, Viorica Dăncilă, a declarat, în contextul problemelor sistemului informatic al cardului de sănătate, că este inacceptabil și intolerabil „atitudinea disprețuitoare față de pacienți și medici a celor responsabili să explice oamenilor de ce sistemul informatic din sănătate nu funcționează”.

„Este inacceptabil, de asemenea este intolerabil atitudinea disprețuitoare față de pacienți și medici a celor responsabili să explice oamenilor de ce sistemul informatic din sănătate nu funcționează, dar și să găsească soluții pentru remedierea problemelor. Am decis schimbarea președintelui și la propunerea sănătății l-am desemnat președinte pe Vasile Ciurchea, un om care a mai lucrat în sistem și care a implementat cardul național de sănătate.(…) Aștept soluții care să rezolve cât mai urgent problemele și împreună cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea, să acționeze pentru creșterea serviciilor medicale și accesul mai bun al pacienților la medicamente”, a declarat Viorica Dăncilă.

Sistemul informatic al cardului național de sănătate nu funcționează nici astăzi la capacitate maximă.

Fostul președinte al CNAS, demis

Viorica Dăncilă a anunțat ieri îl va demite pe președintele CNAS, în cazul în care acesta nu va demisiona. Este pentru a doua oară, în ultima săptămână, când premierul îi cere lui Răzvan Vulcănescu să plece de la conducerea Casei Naționale de Sănătate. Marți seară, decizia premierului de a-l numi pe Vasile Ciurchea a devenit oficială.

La sfârșitul sătămânii trecute, fostul purtător de cuvânt al CNAS și-a dat demisia

Daniel Osmanovici, fostul purtător de cuvânt al CNAS, a demisionat după ce a spus, referitor la defecțiunile sistemului informatic, că „oamenii mor oricum, cu sau fără sistem”.

„Cred că puteţi fi de acord cu mine că nu există pe lumea asta niciun sistem perfect. Mă refer în lume la orice sistem (…) Nu aş vrea să mă duc în această zonă apocaliptică, pentru că oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem, nu vreau să sun cinic, dar nu e o chestiune pe care să o pun că acum, dacă a picat sistemul, se întâmplă cele mai mari nenorociri de pe planeta Pământ fix în România”, a spus Daniel Osmanovici, purtătorul de cuvânt al CNAS., Augustus Costache.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW