Friday, February 28, 2020
Jurnalism corect


În ce condiții se ridică mașinile parcate ilegal în București/ Autoturismele care încurcă circulația sunt vizate

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 26 august 2019 Etichete: ,

În prima zi a raziei organizare de Primăria Capitalei pentru depistarea șoferilor care parchează ilegal, au fost date 7 amenzi, iar autoturismele au fost ridicate. Surse de la Poliției Locale au declarat pentru mainnews.ro că au fost vizate mașinile care încurcă traficul, lăsate pe locurile persoanelor cu dizabilități sau blochează intrările în instituții.

Poliția Locală a Municipiului București a ridicat în cursul zilei de 26 august șapte mașini, care au fost parcate pe trecerile de pietoni, la intrarea în unitățile de primiri urgențe ale spitalelor Floreasca sau Grigore Alexandrescu. De asemenea, alte autoturisme au fost ridicate în apropierea Sălii Palatului, unde mai mulți conducători auto și-au parcat mașinile blocând circulația mijloacelor autobuzelor STB.

„Am solicitat Poliției Locale a Municipiului București ca acțiunea de ridicare să aibă un caracter preventiv și să se acționeze numai în situațiile în care se constată o flagrantă încălcare a regulilor referitoare la oprirea și staționarea neregulamentară. Mă refer aici la cazurile în care sunt blocate intrările la unitățile de primiri urgențe ale spitalelor, intrările în sediile instituțiilor publice, trecerile de pietoni sau locurile de parcare destinate exclusiv persoanelor cu dizabilități”, a precizat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, potrivit unui comunicat al instituției.

Anul trecut, au fost înregistrate aproximativ 24.000 de sesizări privind cazuri de autovehicule oprite sau staționate neregulamentar. Acesta este unul dintre cazurile care determină creșterea riscului de accidente.

Citeste si:  Deputat al comunităţii evreieşti, decorat de Klaus Iohannis/ Silviu Vexler a votat în urmă cu doi ani modificările la Codul Penal

Printre străzile principale de unde vor fi ridicate mașini se numără bulevardele Aerogării, Aviatorilor, Banu Manta, Ficusului, Iancu de Hunedoara, București-Ploiești, Ion Mihalache, Calea Victoriei și Piața Victoriei, Piața Romană, șoseaua Pipera sau Piața Presei.

Mai mult, șoferii care au parcat neregulamentar vor trebui să plătească ridicarea mașinilor dar și depozitarea acestora:

Tarife pentru ridicare:

– 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv

– 270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

Tarife de transport :

– 150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv

– 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW