Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă vrea pact pentru bunăstarea românilor: Cere opoziției să promită că nu va tăia salariile și pensiile

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 13 septembrie 2019 Etichete: , ,

Aflată în precampanie electorală, Viorica Dăncilă cere partidelor politice din opoziție să semneze un pact prin care să se angajeze că, în cazul în care vor ajunge la putere, nu vor tăia salariile și pensiile. Ea face referire la USR, dar și la PNL, precizând că atunci când partidele „de dreapta” au fost la guvernare s-au redus veniturile.

„Eu astăzi propun, în fața dumneavoastră, singurul pact pentru cetățeni, singura înțelegere pe care merită să o facă forțele politice din România: aceea a bunăstării românilor. Pentru că astăzi România are a doua cea mai mare creștere economică din Europa. Salariile și pensiile au crescut cu un ritm fără precedent. A crescut salariul minim pe economie, au crescut salariile medicilor și ale profesorilor, precum și salariile din construcții. La 1 septembrie punctul de pensie a crescut cu 15% și a crescut pensia minimă garantată”, spune Viorica Dăncilă.

Premierul le cere tuturor liderilor opoziției să semneze acest pact, ca o garanție a faptului că, în viitor, nu se vor „tăia” veniturile.

„Vreau ca oamenii să primească o minimă asigurare scrisă din partea întregii clase politice că nu li se vor tăia salariile și pensiile, așa cum s-a făcut în guvernarea 2010-2012. Sunt prima care semnează acest pact, având credința că România trebuie să-și onoreze obligația de bază către cetățeni, aceea de a le asigura bunăstarea și un trai decent. Îmi asum în fața dumneavoastră acest lucru și aștept de la toți cei care vin și cer voturi să dea dovadă de același curaj al asumării, astfel încât, oricine ar ajunge la guvernare, măsurile de sprijin să fie continuate iar românii să nu mai fie niciodată sacrificați”, a mai scris Viorica Dăncilă pe Facebook.

foto: INQUAM PHOTOS

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW