Wednesday, April 8, 2020
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă: Sunt dezamăgită de Liviu Dragnea pentru că vrea să desființeze partidul/Moțiunea de cenzură nu va trece/Pe 1 decembrie voi fi președintele României

By Andreea Traicu , in Fara categorie Politic Stirile zilei , at 7 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Viorica Dăncilă este supărată pe Liviu Dragnea pentru că a încercat să desființeze partidul în instanță. La fel de dezamăgită este și de Victor Ponta, dar și de Călin Popescu Tăriceanu. Afirmațiile au fost făcute luni, într-un interviu la adevarul.ro. Dincolo de supărări, Viorica Dăncilă speră că va căștiga alegerile prezidențiale, chiar dacă în prezent, în sondaje, este cotată sub procentele partidului. 

În plus, întrebată dacă l-ar graţia pe șef al PSD  în cazul în care ar ajunge preşedinte al României, Viorica Dăncilă a răspuns: „Doamne fereşte, nici nu se pune problema”.

Pe de altă parte, Dăncilă este în continuare optimistă și este chiar convinsă că moțiunea de cenzură nu va trece. Dăncilă crede că nu toți cei care au semnat vor și vota joi, în plenul Parlamentului. Mizează că senatorii și deputații care au plecat din PSD se vor răzgândi. Asta mai ales în urma discuțiilor cu primarii cărora Viorica Dăncilă le cere susținere.

Întrebată fiind care va fi funcția pe care o va ocupa pe data de 1 decembrie, aceasta a răspuns: „Voi fi președintele României, primul președinte femeie al României”.

Premierul admite că există și posibilitatea ca moțiunea de cenzură ar putea să treacă. În această situație spune că îi va cere președintelui să nominalizeze cât mai repede un nou Guvern, înainte de alegerile prezidențiale.

„Să dea dovadă de responsabilitate. Dacă vom ajunge în opoziție vom monitoriza cu atenție tot ce va face noul Guvern. Ei au promis că vor tăia pensii, salarii, că vor da afară peste 400.000 de oameni, vom vedea ce vor face”, a declarat premierul.

Viorica Dăncilă exclude însă posibilitatea organizării de alegeri anticipate pentru că, susține ea, parlamentarii nu vor fi dispuși să renunțe la funcții – nici cei de la putere, dar nici cei de la opoziție.

Premierul critică toate partidele de opoziție care nu au semnat „Pactul pentru bunăstarea românilor” și acuză că au refuzat propunerea ei tocmai pentru că au de gând să reducă veniturile populației și să elimine din beneficiile companiilor.

 

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

 

 

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW