Tuesday, July 7, 2020
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă se întâlnește cu Ponta și cu Tăriceanu. Negocierile vizează susținerea candidatului PSD la președinție

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 22 iulie 2019 Etichete: , ,

Cu numai o zi înainte de CEx-ul PSD în care se va stabili candidatul partidului pentru alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă se va întâlni cu Victor Ponta, președintele Pro România, dar și cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Negocierile care vor avea loc vizează susținerea candidatului PSD la prezidențiale. 

Recent, Viorica Dăncilă a anunțat că PSD va avea candidat propriu la alegerile pentru președinția României. Ea a afirmat că mizează pe sprijinul partenerilor din coaliție și speră să îi convingă și pe cei de la Pro România să susțină candidatul PSD.

Decizia PSD de a intra în cursa electorala cu candidat propriu a stârnit nemulțumirea partenerilor de guvernare, liderul ALDE, Varujan Vosganian afirmând chiar că prin această decizie coaliția s-ar putea rupe. Pe de altă parte, Viorica Dăncilă mizează că va avea susținere și din partea partidelor mici precum PNȚCD, Ecologiști, dar și din partea sindicatelor.

În cursa internă din PSD s-au înscris Șerban Nicolae, Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Liviu Pleșoianu, dar și Viorica Dăncilă. Gabriela Firea, și-a manifestat și ea dorința de a candida la prezidențiale, mizând pe gradul mare de încredere de care se bucură în rândul electoratului. Viorica Dăncilă a anunțat că este gata să își asume o candidatură, deși Gabriela Firea nu îi dă șanse de câștig.

Seara trecută, Eugen Teodorovici a anunțat că se retrage din cursa interna pentru candidatul la alegerile prezidențiale.

Mâine, în CEx-ul PSD, partidul va desemna candidatul la prezidențiale, care va fi apoi validat la Congresul din 3 august.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW