Saturday, June 19, 2021
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă, replică pentru vicepremier: Nu puteți forța oamenii să muncească până la 70 de ani doar ca sa nu mai fie nevoie să le plătiți pensiile

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 9 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , ,

Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, critică convenția Guvernului, anunțată de vicepremierul Raluca Turcan, privind creștrea opțională a vârstei de pensionare până la 70 de ani. Dăncilă susține că motivul pentru care PNL dorește să facă aceste schimbări este pentru a nu fi nevoiți să plătească pensiile lor.

Declarațiile Ralucăi Turcan și ale ministrului Muncii, Violeta Alexandru, privind creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani sunt pur și simplu aberante, în condițiile în care speranța de viață în România este de 75 de ani. Guvernul își mai arată o dată uriașul dispreț pe care îl poartă vârstnicilor și pensionarilor, cărora insistă să le refuze dreptul la o viață liniștită și la pensia pentru care au cotizat în timpul anilor de muncă.
Doamna ministru, nu puteți forța oamenii să muncească până la 70 de ani doar ca să nu mai fie nevoie să le plătiți pensiile! Pensia este un drept, nu o pomană, doamna ministru. Ați arătat încă o dată că nu cunoașteți realitățile din societatea românească și că nu vă pasă câtuși de puțin de oameni!”, a scris Viorica Dăncilă, pe pagina sa de Facebook.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW