Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă: PSD nu va participa la votul de învestire a Guvernului/ Cei care vor vota trădează partidul și trebuie să plece

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 28 octombrie 2019 Etichete: , , , ,

Premierul demis, Viorica Dăncilă a declarat că Partidul Social Democrat nu va participa la votul de învestire a Guvernului lui Ludovic Orban, menționând că dacă social-democrații votează aceștia vor fi dați afară din partid. Senatorul PSD Paul Stănescu susține că noul executiv ar trebui să fie învestit, însă va respecta decizia formațiunii din care face parte.

„Nu se pune problema înlocuirii unei persoane cu cealaltă. Nu se pune problema că nu ne dorim stabilitate. Am demonstrat de-a lungul timpului că ne dorim stabilitate şi predictibilitate. Eu, cel puţin, îmi doresc ca pentru România să avem cât mai multe lucruri bune şi să avem această stabilitate. Cei care au dorit să nu avem stabilitate sunt cei care au dărâmat guvernul, dar nu au venit cu nimic în loc. (…) Ştiu că întrebarea este de ce nu ne prezentăm la vot şi de ce nu votăm Guvernul Orban. Pentru că noi nu putem să susţinem un program de guvernare care ia măsuri împotriva românilor. (…) Dacă noi am participa la vot şi am vota guvernul, înseamnă că am fi de acord cu măsurile din programul de guvernare şi am fi parte a măsurilor pe care le iau împotriva românilor. De aceea, Partidul Social Democrat nu va participa la vot, iar cei care vor participa înseamnă că trădează Partidul Social Democrat şi vor trebui să plece din partid”, a declarat Viorica Dăncilă.

Senatorul PSD Paul Sănescu a afirmat astăzi că Guvernul lui Ludovic Orban trebuie învestit în funcție, însă el va respecta decizia Partidului Social Democrat de a nu participa la vot.

„Ceea ce e foarte important, şi pentru mine ca om politic e foarte important, şi ca cetăţean al acestei ţări, că acest Guvern trebuie învestit. Nu pot să vă spun un calendar. E vorba de ţara noastră, de România, şi România trebuie să aibă un Guvern stabil. (…)Sunt membru de partid. Decizia va fi într-un for al partidului. Ce va face partidul, voi face şi eu. Fără nicio discuţie. (…) A picat un Guvern printr-o moţiune de cenzură, aşa stau lucrurile, şi trebuie învestit un nou Guvern”, a declarat Paul Stănescu.

 

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW