Monday, July 13, 2020
Jurnalism corect


Dăncilă, despre relaţia cu Dragnea: Aveam păreri divergente/ Cum justifică demiterea lui Borza

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 10 iunie 2019 Etichete: , , ,

Viorica Dăncilă a recunoscut că relaţia sa cu Liviu Dragnea devenise tensionată în ultima perioadă, înainte de condamnarea fostului lider PSD. Premierul a explicat şi de ce l-a demis pe Remus Borza la doar câteva zile de la numire.

”Da, în ultima perioadă aveam păreri divergente”, a spus Dăncilă în cadrul emisiunii Marius Tucă Show.

”Am discutat cu Liviu Dragnea exact în seara alegerilor. Am luat câțiva miniștri și am mers la partid. Știam deja că va fi un rezultat slab. Atunci am fost la partid și am discutat cu Liviu Dragnea. (…) În seara aceea mi-a spus să nu demisionez, să păstrăm guvernarea pentru că este datoria noastră față de români”, a declarat premierul.

Prim-ministrul a precizat că PSD a pierdut alegerile europarlamentare pentru că partidul s-a axat prea mult pe discuţii privind justiţia.

Cum explică demiterea lui Remus Borza

Referitor la demiterea lui Remus Borza din funcţia de consilier economic, la doar câteva zile de la numire, Viorica Dăncilă susţine că a avut ieşiri publice care nu coincideau cu opiniile Guvernului.

„Eu cred că un lider ca să fie puternic nu trebuie să aibă un limbaj violent sau care să fie coleric. Cred că acesta e atributul oamenilor slabi. Eu nu vreau să îl critic pe domnul Borza. Sunt sigură că din punct de vedere profesionat e pregătit. Am avut o discuţie cu dânsul. Nu mai poţi vorbi în nume personal, deja vorbeşti în numele Guvernului. Înainte de a ieşi public trebuie să te consulţi şi să te asiguri că aceasta e linia Guvernului. Gândiţi-vă că am mulţi consilieri, dacă ar ieşi toţi şi ar comunica opiniile, ar fi haos. Acest lucru nu pot să îl tolerez. (..) Eu nu merg pe principiul oamenii lui Dragnea, oamenii lui Firea, oamenii lui Dăncilă sau așa ceva. Eu nu cred că ăsta este principiul pentru evaluarea unei persoane. Pentru mine nu asta contat, cred că sunt alte criterii pentru a alege colaboratorii, nu dacă sunt apropiați sau nu de cineva”, a declarat Viorica Dăncilă.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW