Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă: Propunerea de comisar european nu a fost încă respinsă

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 31 octombrie 2019 Etichete: ,

Viorica Dăncilă dezminte informațiile potrivit cărora propunerea Guvernului pentru postul de comisar european ar fi fost respinsă de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Declarația a fost făcută la Oradea unde Dăncilă este în turneu electoral. 

„Nu a fost încă respins comisarul european. Eu am primit o scrisoare din partea preşedintelui CE, Ursula von der Leyen, în care mi-a solicitat să desemnez urgent o persoană pentru postul de comisar european, ceea ce este un lucru de normalitate, având în vedere că asigurăm interimatul”, a spus Dăncilă.

În acelaşi context, Viorica Dăncilă l-a acuzat pe Klaus Iohannis că încearcă să împiedice numirea lui Victor Negrescu în funcţia de comisar european, ceea ar dăuna imaginii României.

„Din păcate, unii nu au înţeles. Preşedintele Iohannis a sunat la Comisie, a ieşit public şi a încercat să stopeze această desemnare. Eu cred că acest lucru aduce un prejudiciu de imagine Românie şi, dincolo de partea politică şi de disputele politice, care sunt normale într-o perioadă de campanie, trebuie să primeze interesul României”, a menţionat premierul demis.

Comisia Europeană (CE) a transmis miercuri, prin vocea purtătorului de cuvânt, Mina Andreeva, că „există îndoieli serioase” că noua propunere de comisar european din partea României a fost făcută de guvernul român „în mod legitim”, întrucât acesta nu s-a coordonat cu preşedintele Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă l-a nominalizat pe fostul europarlamentar Victor Negrescu pentru funcția de comisar european. Asta după ce primele două propuneri – Rovana Plumb și Dan Nica – nu au fost acceptate de șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW