Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă povestește cum a ajuns să fie premier: Am crezut prima dată că e o glumă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 27 ianuarie 2020 Etichete: ,

Fostul premier al României, Viorica Dăncilă, spune că nu și-a dorit să conducă Guvernul țării și că atunci când i s-a propus să fie prim-ministru a crezut prima oară că este o glumă.

„Mi-au spus că este bine să vin pe această funcție de premier pentru că am o imagine bună, că este legătura cu Bruxelles-ul care este foarte bună și că în acest moment partidul are nevoie de mine în această funcție. Am crezut prima dată că e o glumă”, a declarat Viorica Dăncilă, într-un interviu pentru PS News.

Dăncilă a afirmat că nu și-a dorit să fie premierul României, însă în urma unei discuții cu președintele PSD, Liviu Dragnea a acceptat propunerea.

„Trebuie să spun că nu mi-am dorit să fiu premier. Am mers la sediul PSD, unde erau mai mulți colegi, era ziua în care trebuia să merg la Strasbourg. Chiar Gabriela Firea m-a întrebat: <<Vrei să candidezi pentru premier?>>  Și i-am răspuns că nu. (…)În urma unei discuții pe care am avut-o cu Liviu Dragnea, erau mult mai mulți colegi din conducerea partidului, mi-au spus că este bine să vin pe această funcție de premier pentru că am o imagine bună, că este legătura cu Bruxelles-ul care este foarte bună și că în acest moment partidul are nevoie de mine în această funcție. Am crezut prima dată că e o glumă. Nu mă așteptam la această propunere. Bineînțeles că am acceptat acest lucru, nu m-am consultat în acel moment cu nimeni”, a spus Viorica Dăncilă, la Puterea Știrilor.

Viorica Dăncilă a mai declarat că nu va candida la Congresul PSD pentru un post în noua conducere.

„Nu voi candida în Congres. Mi-aș dori să mă întorc la organizația de femei. Sper să nu facem ca până acum să încercăm ca liderul partidului sau fostul premier să-l excludem. Eu am încredere că Marcel Ciolacu nu va face asta”, a spus fostul premier.

Viorica Dăncilă, prima femeie premier

Viorica Dăncilă s-a aflat un an și zece luni în fruntea Guvernului României. Aceasta și-a preluat mandatul pe 29 ianuarie 2018 și și-a pierdut funcția pe 4 noiembrie 2019, după căderea Guvernului PSD prin moțiune de cenzură.

După ce, pentru prima oară în istoria României un partid își retrage sprijinul politic pentru premier, Mihai Tudose demisionează din fruntea Guvernului. Comitetul Executiv al PSD o nominalizează pe 16 ianuarie 2018, pe Viorica Dăncilă pe funcția de prim-ministru al României.

Klaus Iohannis a numit-o astfel pe Viorica Dăncilă în funcția de prim-ministru al României, decizia sa fiind destul de criticată de partidele din opoziție.

Dăncilă devine astfel prima femeie din istoria României care ocupă funcția de prim-ministru și al treilea premier al țării în șapte luni.

Vezi și Viorica Dăncilă, premieră pentru România. Motivele pentru care social-demcorata va rămâne în istorie

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW