Saturday, June 25, 2022
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă pleacă din PSD și se alătură unui nou partid UPDATE A demisionat și de la BNR

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 29 martie 2022

Viorica Dăncilă, fost premier social-democrat, a anunțat marți, 29 martie, că demisionează din PSD, după 26 de ani. Fostul prim-ministru a precizat, pe Facebook, că nu se mai regăsește în PSD și nu „rezonează cu deciziile pe care actuala conducere le ia”. Dăncilă a demisionat și din funcția de consultant de strategie al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

UPDATE Totodată, Viorica Dăncilă a demisionat și din cadrul BNR, după cum a anunțat purtătorul de cuvânt al Băncii Naționale, Dan Suciu. „Ieri (luni – n.red.) a fost ultima sa zi la BNR. Contractul s-a desfăcut cu acordul părților”, a declarat Suciu pentru Mediafax.

Așadar, începând de astăzi, Viorica Dăncilă este membru al unei formațiuni politice noi – Partidul „Națiune Oameni Împreuna” (NOI).

„După 26 de ani de carieră politică în PSD, m-am hotărât să o iau de la capăt. De astăzi sunt membru al unei formațiuni politice noi. Partidul „Națiune Oameni Împreuna” (NOI). Un partid tânăr, cu oameni tineri, dar valoroși, oameni care au decis să nu mai stea deoparte.

Nu a fost ușor ca după 26 de ani în care am activat în Partidul Social Democrat să fac acest pas. L-am făcut însă pentru că NU mă mai regăsesc în PSD, nu mai rezonez cu deciziile pe care actuala conducere le ia. Nu eu i-am tradat, ei ne-au trădat pe mulți dintre noi, au dezamagit încrederea acordată de foarte mulți români. Mi-am asumat activitatea mea publică, cu bune și rele. De aceea, sunt convinsă că revenirea mea în politică va atrage și multe critici. Însă, ca un om care își iubește țara, ca un bun român, nu pot sta deoparte când văd că lucrurile nu merg bine”, a scris Viorica Dăncilă pe rețeaua socială.

Fostul premier menționează că nu a ales să revină în politică „pentru a crea sau a întreține divergențe cu cineva sau pentru a ataca celelalte formațiuni politice”, ci „pentru a crea consens, pentru un vis mai vechi în care politica poate fi și altfel, o politică în care interesul personal și cel de partid să fie înlocuit cu interesul național”.

„Acest tip de abordare, de gândire politică, pe care o apreciez, pe care o susțin și care mă definește, am regăsit-o în rândul membrilor Partidului „Națiune Oameni Împreună” (NOI).  Am găsit aici oameni care nu au mai făcut politică, oameni serioși, cu experiență relevantă în domeniile lor de activitate. Viziunea lor bazată pe patriotism, adevăr, consens, comuniune, credință autentică, se identifică cu viziunea mea, cu ceea ce îmi doresc pentru România și pentru români.

Am făcut acest pas având convingerea că, indiferent dacă am mai făcut sau nu politică, indiferent în ce partid am activat, fiecare avem datoria de a ne implica, dacă ne dorim un viitor mai bun. Este imperios necesar ca toți cei care credem în România, toți cei care credem că împreună putem reinventa destinul țării noastre, să ne conjugăm eforturile și să avem o viziune unitară.

A venit vremea să ne unim forțele, pentru ca România să fie un stat respectat, un stat modern și european, un stat în care soarta fiecărui român să conteze. Toți cei care ne dorim o altă abordare, toți cei pentru care interesul național este realmente mai presus de interesul personal sau interesul politic, astfel încât EU, TU, EA, EL să devină NOI, NOI cei care avem o inimă care vibrează la unison pentru România, nu mai avem voie să stăm deoparte”, se mai arată în postarea Vioricăi Dăncilă.

Viorica Dăncilă a fost premierul României în perioada 29 ianuarie 2018 – 4 noiembrie 2019. De asemenea, a fost președinte al PSD în perioada 27 mai – 26 noiembrie 2019, înainte ca funcția să fie preluată de Marcel Ciolacu, actualul lider al social-democraților.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW