Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă: Nu am fost niciodată instrumentul lui Liviu Dragnea/ Nu îmi asum evenimentele de pe 10 august. Eram în concediu

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 27 ianuarie 2020 Etichete: ,

Fostul premier și lider al PSD, Viorica Dăncilă, susține că nu a fost niciodată instrumentului fostul președinte al formațiunii, Liviu Dragnea, fiindcă „nu a venit niciodată să-mi spună să fac un anumit lucru și eu l-am făcut”.

„Nu am fost niciodată instrumentul lui Liviu Dragnea. Acest lucru s-a încercat să se inducă în spațiul public. Nu am fost niciodată instrumentul lui Dragnea pentru că mie nu a venit Liviu Dragnea să-mi spună să fac un anumit lucru și eu l-am făcut. Am devenit prim-ministru la propunerea președintelui PSD și susținută de toți colegii.

În acel moment nu doream să devin premier, eram liderul delegației europarlamentarilor români în grupul socialiștilor și democraților europeni, mi s-a propus acest lucru, au spus că este nevoie de prezența mea în România și să merg pe această funcție care m-a onorat, m-a onorat susținerea colegilor mei, și am fost prim-ministru.

Liviu Dragnea în calitate de președinte al partidului a semnat și pentru candidaturile de deputați, senatori, primari, miniștri, a fost cel care a condus partidul. În momentul acela am devenit premier al României”, a declarat Viorica Dăncilă, la Digi24.ro.

Dăncilă: Nu am de ce să îmi asum 10 august

Întrebată dacă își asumă evenimentele de pe 10 august 2018, Viorica Dăncilă a declarat că nu are de ce să își asume, fiindcă era în concediu.

„Nu am de ce să îmi asum 10 august. Pe 10 august eram în concediu, dar am delegat atribuțiile unui alt coleg. Eu cred că această abordare politică nu își are rostul. Justiția trebuie să spună cine a fost vinovat și cine nu a fost vinovat. Nu sunt mulțumită de ce s-a întâmplat pentru că a fost violență și împotriva cetățenilor și împotriva organelor de ordine publică. (…) Vreți să fac eu Justiție? Politicul nu are de ce să se amestece în justiție. Eu cred că justiția trebuie să își facă datoria și cei vinovați să plătească”, a precizat Dăncilă.

Fostul premier al României a declarat că nu poate să acuze pe nimeni pentru faptul că o mulțime de oameni, printre care și copii, au fost gazați pe 10 august 2018.

„10 august nu are de ce să se lege de numele meu. În primul rând am specificat că sunt în concediu, am avut cerere de concediu, am trimis-o către președintele României, am fost informată că sunt aceste lucruri, dar eu cred că pentru corectitudine nu trebuie să folosim astfel de evenimente ca mesaje politice. Eu nu pot să o acuz nici pe Carmen Dan, nici pe altcineva. Eu vreau ca justiția să-mi spună cine este de vină. Vreau o anchetă care să-mi spună „a greșit X sau Y”.

„Îmi pasă foarte mult de ce s-a întâmplat pe 10 august. Dar eu cred că este important să aflăm rezultatul anchetei și justiția să ne spună. De ce politicul trebuie să se amestece în astfel de lucruri? (…)E o anchetă în curs, nu am voie să îmi dau cu părerea. Eu cred că trebuie să ne facem bine și să lăsăm justiția să își facă treabă”, a mai menționat Viorica Dăncilă.

Întrebată cum a folosit puterea pe care a avut-o în calitate de premier, Dăncilă susține că a folosit-o „în interesul cetățeanului”.

„ Am folosit-o în interesul cetățeanului. Am folosit-o pentru oameni și pentru România. Nu mi-e rușine de ceea ce am făcut. Dimpotrivă, cred că am terminat un mandat și pot să mă uit în ochii oamenilor fără să-mi fie rușine. Am reprezentat România, am reprezentat România pe plan extern, am avut relații foarte bune cu foarte multe țări”, a mai explicat social-democrata.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW