Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă nu a amintit la începutul ședinței de Guvern despre banii promiși primarilor

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 14 octombrie 2019 Etichete: , ,

Este a doua ședință de Guvern după moțiunea de cenzură în care premierul interimar nu se ține de cuvânt. La începutul ședinței, social-democrata nu a amintit nimic de banii promiși din Fondul Național de Dezvoltare și Investiții pentru primarii comunelor și orașelor.

„Începând cu această săptămână persoanele cu dizabilități vor primi vouchere pentru achiziția de echipamente moderne precum fotoliu rulant, proteză audio, elevator etc. Angajatorii care oferă locuri de muncă persoanelor cu dizabilități vor primi o subvenție lunară de 2250 de lei timp de 12 luni pentru fiecare persoană angajată”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul interimar a mai vorbit despre subiectele de pe ordinea de zi a ședinței de guvern, însă, nu a spus nimic despre banii promiși primarilor.

„Continuăm să acordăm sprijinul pentru asigurarea căldurii și apei calde în sistem centralizat în prag de iarnă în București, Giurgiu și Buzău. De asemenea, luăm toate măsurile pentru buna organizare a alegerilor pentru președintele României din acest an. Vom suplimenta bugetul MAE având în vedere faptul că în acest an votul în străinătate se va vota timp de trei zile și într-un  număr de secții de votare aproape dublu față de cele organizate pentru alegerile europarlamentare.

Tot în cadrul discursului de la începutul ședinței de guvern, Viorica Dăncilă a criticat PNL-ul, spunând că sunt capabili de orice pentru a-și masca incompetența.

„Îi somez public pe Klaus Iohannis și pe gălăgioșii lideri ai PNL să abandoneze discursul urii și al jignirilor la adresa cetățenilor și să se concentreze pe creionarea unui program de guvernare.  Îi invit să semneze pactul pentru bunăstare semnat deja de 1 milion de români. Aceste partide au mai operat epurări politice și în trecut sub pretextul eficientizării activității guvernului. Ne dorim ca această perioadă de instabilitate politică să se încheie cât mai repede pentru că acest blocaj să nu genereze efecte negative asupra economiei României”, a mai precizat Viorica Dăncilă.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW