Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă: Ne dorim să avem votul de încredere al Parlamentului, dar în cazul în care nu îl obținem, Guvernul nu cade

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 9 septembrie 2019 Etichete: ,

Premierul României, Viorica Dăncilă, a declarat luni seară că în cadrul ședinței CEx s-a decis ca săptămâna viitoare social-democrații vor merge în Parlament pentru a obține votul de încredere. Aceasta a spus că nu a decis dacă votul va fi pentru restructurarea Guvernului sau pentru o simplă remaniere.

„Am hotărât ca săptămâna viitoare să mergem în Parlament. Am subliniat de nenumărate ori că nu ne este teamă, vom merge în Parlamentul României, vom discuta cu partidele politice astfel încât să obținem votul de încredere. Pentru că am văzut că au apărut în spațiul public multe lucruri care nu se pliază pe realitatea existentă, lucruri referitoare la această prezență în Parlamentul României, vreau să subliniez faptul că ne dorim să avem votul de încredere al Parlamentului, dar în cazul în care nu vom obține acest vot de încredere, Guvernul nu cade”, a declarat Viorica Dăncilă.

Totodată, premierul a precizat că deputatul Valeriu Steriu a fost desemnat în funcția de purtător de cuvânt al PSD.

Întrebată dacă îl vor susține în continuare pe Teodor Meleșcanu, social-democrata a răspuns:

„Da, îl susținem în continuare pe domnul Teodor Meleșcanu și cred că tărie că mâine (marți – n.r.) va fi ales președintele Senatului. Am vorbit cu domnul Meleșcanu despre candidatura domniei sale și vom merge până la capăt cu această candidatură. Atunci când se ia o decizie în cadrul unui partid, cred că acea decizie trebuie urmată. A fost un vot. Când luăm o decizie, eu cred că în partid trebuie să existe solidaritate. Eu am încredere că toți senatorii vor vota conform deciziei CEx”, a declarat premierul.

Foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW