Wednesday, December 7, 2022
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă, mesaj pentru șefii diplomației: prioritățile României pe plan european sunt aderarea la spațiul Schengen și renunțarea la MCV

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 26 august 2019 Etichete: ,

Aflată în pline negocieri pentru menținerea PSD la Guvernare, premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit, luni, cu șefii misiunilor diplomatice la Palatul Victoria. Ea le-a cerut ambasadorilor români să facă mai mult pentru atragerea de investiții străine. 

„Cu o creştere a produsului intern brut de 4,8% în primul semestru din acest an, România se situează pe locul 2 în UE”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul le-a prezentat ambasadorilor și prioritățile pe care România le are pe plan european: aderarea la spațiul Schengen, dar și anularea MCV.

„În perioada următoare, tematicile europene şi cooperarea cu Parlamentul European, Comisia şi Consiliul Uniunii Europene rămân prioritare pe agenda guvernamentală, cu accent pe aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen şi finalizarea, cât mai curând, a Mecanismului de Cooperare şi Verificare.
Din punctul nostru de vedere, eforturile comune la nivel european ar trebui să se mobilizeze pe următoarele patru aspecte principale: promovarea unei creşteri economice incluzive şi sustenabile care să contribuie la asigurarea unei convergenţe reale în cadrul UE; aprofundarea Pieţei unice; garantarea siguranţei cetăţenilor europeni; definirea unei acţiuni externe eficiente”, a declarat Dăncilă.

Republica Moldova este un subiect de politică externă care se menține în atenția Executivului.

„Am dedicat o atenţie prioritară relaţiei cu Republica Moldova, pe fundalul obiectivului de importanţă strategică al României privind susţinerea parcursului european al acesteia. În noiembrie 2018, am condus şedinţa comună a celor două guverne şi, luna trecută, am primit vizita la Bucureşti a noului prim-ministru al Republicii Moldova – prima sa vizită de la preluarea mandatului.Am reiterat şi subliniez şi acum în faţa dumneavoastră, rugându-vă să acţionaţi în aceeaşi linie: România va rămâne cel mai sincer susţinător al eforturilor Republicii Moldova în parcursul european. Vom acţiona constant pentru a creşte beneficiile acţiunii externe a Uniunii Europene în Republica Moldova”, a afirmat premierul Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă i-a primit, luni,  pe şefii de misiuni diplomatice ale României în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române, la Palatul Victoria.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW