Sunday, November 27, 2022
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă, mesaj pentru Klaus Iohannis legat de propunerea pentru comisar european din partea României

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 29 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Viorica Dăncilă motivează, într-o postare pe Facebook, de ce a făcut, marți, o nouă propunere de comisar european. Premierul demis susține că solicitarea a venit din partea șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen care dorește ca nominalizarea să se facă fără întârziere. Pentru a fi cât mai convingătoare, Viorica Dăncilă atașează și scrisoarea primită. 

„Am văzut ieșirea furibundă a Președintelui Iohannis cu privire la desemnarea comisarului european din partea României, încă o încercare de sabotare a intereselor țării.

Îl informez pe Klaus Iohannis că decizia de a ne desemna urgent comisarul este o obligație a Guvernului României și este ferm și explicit solicitată în scrisoarea președintelui ales al Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen. Se poate vedea că acest document se află și în atenția dumnealui, dar alege să dezinformeze o țară întreagă în scop electoral. Este rușinos și este riscant pentru interesul și imaginea României”, scrie Viorica Dăncilă pe Facebook.

Pe de altă parte, Viorica Dăncilă nu respectă solicitarea șefei Comisiei Europene care ar fi dorit ca România să propună o femeie, pentru a respecta egalitatea de gen. Nominalizarea din partea României este Victor Negrescu, fost europarlamentar.

„Așadar, fie că domnului Iohannis îi convine sau nu, acesta este procesul firesc și corect pe care țara noastră trebuie să îl urmeze. Domnul Victor Negrescu, chiar dacă nu se califică drept “comisarul lui Iohannis”, este fost ministru al Afacerilor Europene și fost membru al Parlamentului European, un profesionist desăvârșit, cu o vastă experiență de lucru în instituțiile europene, în care am deplină încredere că va putea gestiona cu succes acest mandat din partea României”, mai scrie Viorica Dăncilă.

 

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW