Wednesday, July 8, 2020
Jurnalism corect


VIDEO Viorica Dăncilă își lansează programul de candidat la prezidențiale/ „Pentru ei nu guvernul a fost miza, ci dispariția PSD”/Firea: Vă rog să nu fiți triști, da?/Ciolacu: Nu avem voie să mai facem nicio greșeală/Vasilescu: O să taie pensii și salarii

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 12 octombrie 2019 Etichete: , ,

UPDATE: Discurs Viorica Dăncilă

Discursul Vioricăi Dăncilă a fost marcat de atacuri la președintele Iohannis, la toate partidele de opoziție și la cei care consideră ea, au trădat PSD.

„Va mărturisesc că discursul pregătit pentru azi arată altfel până în ziua de joi. Ceea ce s-a întâmplat v-a afectat și va înțeleg. mă bucur să va fiu alături. Mă bucur să avem spirtitul și energia de luptător care nu mor, indiferent de vremurile pe care le traversăm. Nu m-am îndoit nicio clipă de puterea pe care o avem.

Trebuie să stăm uniți și să luptăm umăr la umăr pentru că PSD să fie din nou câștigător. Nu vor fi simple bătălii de campanie, va fi un adevărat război în care va trebuie să ne punem inimile și tot curajul pe care îl avem. O vom face că de fiecare dată când au crezut că ne-au înfrânt dar ne-am întors mai puternici, mai organizați.

Aceste forțe cu care noi luptăm acum vor distrugerea PSD, vor dispariția nostra că partid, e singura lor miza și singurul lor obiectiv.

I-ați văzut să vină cu vreun program sau priect pentru țară. I-ați văzut pregătiți să preia guvernarea?

Ei știu că e doar o victorie de etapă și mai au mult că să ne doaboare.

Pentru ei nu guvernul a fost miza, ci dispariția PSD.

Această moțiune a fost doar un pas dintr-un program elaborat de a vedea guvernul nostru căzut. Ei vor fi devoalati.

Au început cu greaua moștenire. Încep să își arate neputință și își pregătesc terenul pentru eșec. Pentru că au eșuat. Și o știu și ei foarte bine. Așa cum au eșuat și la Cotroceni. Au eșuat în față românilor tăind pensii și salarii.

Pe ei nu îi unește nicio viziune, niciun plan, îi urăște ura pentru noi, pentru PSD. Au început să se sfâșie între ei. Nu îi unește nimic bun. Îi unește ipocrizia și setea de principii și dorința de a vedea PSD la pământ.

Prin ceea ce au făcut acum ne-au deschis calea către o lupta deschisă împotriva lor.

Se vor sfâșia unii pe alțîi iar noi vom fi tot acolo. Nimeni nu ne va putea lua vreodată puterea și voință.

Nimeni nu va reuși să ne distrugă. Oricâți de Iohannis, Ponta și Tăriceanu se vor ivi. Decât atunci când vom depune armele, și asta nu se va întâmplă niciodată. Pentru că suntem cel mai mare și puternic partid al României. Suntem o forță și așa vom rămâne. Pentru că avem de partea noastră oameni, istorie, credință.

Să le arătăm forță Partidului social Democrat. PSD va învinge!

Voi lupta în această campanie pt a scapă România de cel mai toxic președinte pe care l-a avut România vreodată. Și-a bătut joc de Constituție. A aruncat România în haos pentru a își impune Guvernul sau.

Avem un presednte în funcție care a sacrificat românii pentru a obține un nou mandat, pentru a confisca încă cinci ani din viitorul României.

Oamenii îi vor sancționa la vot. Niciun român nu vrea și nu poate să trăiască în sărăcie și dispreț. E în puterea și datoria noastră să facă tot răul de care sunt capabili.

Sunt onorată să fiu eu candidatul PSD, după 23 de ani de muncă în acest partid. Voi lupta cu toate forțele pentru victoria noastră, pentru victoria PSD.

Am zece principii de la care nu mă voi dezice, atât pe plan intern, dar și internațional

 • voi lucra pentru o societate în care nimeni nu e lăsat în urmă
 • voi lupta pentru incluziunea socială
 • sărăcia și discriminarea duc la izolare, depresie și abandon
 • toți românii trebuie să se bucure de performnata țării
 • distribuire echitabilă a prosperității
 • avem nevoie de proiecte ample și curajoase
 • nu voi negicia democrația la nivel național sau european
 • să promovez modele democratice autentice
 • democrația implică acceptarea diversitatatea umană, religioasă și culturală
 • voi insistă că siguranță economică să fie în atenția tuturor instituțiilor
 • securitatea energetică a României
 • instituțiile care apară țară și cetățenii trebuie să fie puternice
 • administrație publică puternică și responsabilă

UPDATE: Discursurile principalilor lideri PSD

Gabriela Firea, primarul capitalei, a declarat sâmbătă, la evenimentul de lansare a candidaturii Vioricăi Dancila la alegerile prezidențiale, că social-democrații nu trebuie să fie triști după pierderea guvernării.

„Va rog să nu fiți triști, da? Ce nu te omoară te întărește. Nu contează de câte ori cazi, ci de câte ori de ridici. PSD a trecut prin multe. De ce să nu fiți triști? (…) vrea să o înlocuiască pe dna Dancila cu unul care când a fost ministru al transporturilor nu a făcut niciun km de autostrada (…) USR a fost condus la București de oameni care au fost dovediți că au făcut poliție politică, sunt convinsă că așa e în toate județele.

Avem nevoie de un preşedinte puternic, cu sentiment, nu rece şi distant, cu normă întreagă, nu în concedii şi weekenduri prelungite. Şi acela nu este decât candidatul nostru, doamna preşedinte Viorica Dăncilă. (…) Pentru că PSD este singurul care a făcut lucruri concrete pentru români şi România. Membrii PSD au contribuit la aderarea la UE şi NATO. Ceilalţi nu au făcut nimic, nici la Bucureşti, nici în ţară decât weekenduri prelungite şi concedii”, a afirmat Gabriela Firea.

Olguța Vasilescu a folosit retorica tăierilor de salarii și pensii a celor care vor prelua guvernarea. Ea a avut un mesaj și pentru Victor Ponta pe care l-a acuzat că a trădat partidul.

„Victor Ponta  ne spune acum că are telefonul plin cu mesaje de la pesedişti. Eu zic să se uite în frigider, că acolo va găsi urările noastre.

Sunt convinsă că hipsterii care au votat, în mai, dreapta joi noaptea au sărbătorit cu şampanie şi vineri dimineaţa de la şampanie au văzut o mie de kilometri de autostradă, au văzut cele 20 de spitale nou construite de guvernarea lui Iohannis şi au văzut cum au dat năvală investitorii străini. Sigur că toate lucrurile astea nu s-au întâmplat şi nici nu or să se întâmple. Or să vadă cât de curând cum li se taie veniturile, (…) cum se vor trezi sâmbăta dimineaţa să meargă la serviciu pentru că nu mai este zi liberă şi or să vadă bugetarii cum or să meargă acasă pentru că vor fi concediaţi”, a spus Lia Olguţa Vasilescu.

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, și-a luat angajamentul că nu va mai face nicio greșeală în perioada imediat următoare.

„Ne-au cântat de prea multe ori prohodul. Suntem obișnuiți. Cea mai mare calitate a mea este de membru al PSD din 1990. Cei care au reușit să dea acest Guvern jos sunt cei pentru care am făcut noi campanie. Voi ați muncit pentru ei și au făcut ce au făcut și i-ați văzut la televizor. Nu mai au ce caută în acest partid. Aș fi vrut și eu să fiu mult mai vesel, dar când văd mobilizarea de atazi e o speranța certă că vom reuși împreună. Nu avem voie să mai facem nicio greșeală. Trebuie s afacem dovadă că numai noi putem să facem ceea ce nu au reușit să facă nici americanii. Să aducem în fruntea țării un președinte femeie. (…) Nu mai avem voi să mai facem nicio greșeală. Iar eu promit că voi fi unul dintre pilonii acestui partid”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților.

Viorica Dăncilă își lansează, sâmbătă, programul de candidat la prezidențiale. Asta după ce seară trecută, Mihai Fifor, cel care a fost coordonator de campanie, a fost înlocuit. De campania Vioricăi Dăncilă se vor ocupa de azi înainte Olguța Vasilescu, Gabriela Firea, Niculae Bădălău și Dumitru Buzatu.

Viorica Dăncilă intră în campania electorală după ce, joi, Guvernul a fost demis în Parlament prin moțiune de cenzură.

Deși înlăturat de liderii PSD din funcția de coordonator de campanie, Mihai Fifor s-a aflat astăzi tot în preajma Vioricăi Dăncilă care îi acordă în continuare încredere.

”Nu a greșit Mihai Fifor. Nu aș interpreta așa. Mihai Fifor este un om implicat, dar vrem că mai mulți colegi să se implice să se implice în organizare și în deplasările în teritoriu vrem că cât mai mulți să ne implicăm pentru a avea șanse cât mai mari și să câstigam.

Avem pe fiecare regiune pentru a eficientiza activitatea câte un responsabil de campanie. luni vom fi la sediul din Kiseleff și vom face o echipa mult mai puternică. Ne dorim să câstigam și fiecare coleg, fiecare colegă din conducerea partidului vrea să se implice”, a declarat Viorica Dăncilă, înainte de evenimentul de la Romexpo.

foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Lansarea candidaturii președintelui #PSD Viorica Dăncilă la Președinția României

Publicată de Partidul Social Democrat pe Sâmbătă, 12 octombrie 2019

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  MainNews

  FREE
  VIEW