Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă, interviu pentru The Guardian. Motivul pentru care Guvernul nu o susține pe Kovesi la șefia Parchetului European

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 16 iulie 2019 Etichete: , , ,

Viorica Dăncilă a acordat un interviu pentru publicația The Guardian în care a explicat motivul pentru care Guvernul României nu o susține pe Laura Codruța Kovesi la șefia Parchetului European.

Viorica Dăncilă, despre Kovesi: Să își rezolve problemele cu sistemul judiciar

The Guardian scrie că Laura Codruța Kovesi nu este susținută de Guvernul de la București. Viorica Dăncilă susține că motivul este că fosta șefă DNA „are probleme judiciare”.

Premierul este de părere că Laura Codruța Kovesi trebuie „să își rezolve probleme cu sistemul judiciar” înainte să își asume un asemenea rol.

„Ce facem dacă acele acuzații sunt adevărate? Nu știu dacă sunt sau nu, este doar o ipoteză, dar cred că imaginea României va fi afectată, iar eu vreau imaginea țării mele să fie una bună”, a declarat Dăncilă.

Interviul lui Dăncilă pentru The Guardian vine imediat după ce, săptămâna trecută, Kovesi a declarat, tot în presa internațională, pentru BBC, că Guvernul României nu i-a susținut candidatura la șefia Parchetului European.

The Guardian: PSD a primit o lecție în luna mai

The Guardian scrie că Dăncilă trebuie să demonstreze că nu este doar un „împuternicit al lui Dragnea”.

„După protestele publice uriașe, Viorica Dăncilă trebuie să arate că nu este doar un împuternicit al fostului lider PSD care a fost închis”, menționează jurnaliștii.

Jurnaliștii britanici scriu că PSD a primit o „triplă doză de realitate în 48 ore”, în luna mai, când social-democrații „au fost mustrați” de referendumul pentru justiție al lui Klaus Iohannis, când au primit rezultatul alegerilor europarlamentare și când Liviu Dragnea a fost încarcerat.

„Am înțeles mesajul primit pe 26 mai. Nu am vorbit despre sistemul judiciar, nu am lăsat pe nimeni să se implice pe această temă. Aș vrea, așadar, să mă întorc la planul care pune accent pe cetățean, mai puțin pe sistemul judiciar”, este declarația Vioricăi Dăncilă redată de The Guardian.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW