Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă îl găsește vinovat pe Iohannis pentru amânarea examenului de rezidențiat/Concursul ar fi trebuit să aibă loc peste o lună și jumătate

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 4 octombrie 2019 Etichete: , ,

Viorica Dăncilă continuă acuzațiile la adresa președintelui Klaus Iohannis. După ce l-a găsit vinovat de bătăile dintre clanuri în plin centrul capitalei pentru că nu există ministru de Interne, acum, tot Iohannis este vinovat pentru că nu se poate organiza examenul de rezidențiat care ar trebui să aibă loc pe 17 noiembrie, peste o lună și jumătate. 

Viorica Dăncilă omite să spună că, pe data de 10 octombrie, în Parlament se votează moțiunea de cenzură și, indiferent de rezultat, se va tranșa și problema ministerelor rămase fără conducere.

Premierul spune că, prin refuzul de a aplica decizia CCR şi a numi un ministru interimar la Educaţie, preşedintele Klaus Iohannis „periclitează o generaţie întreagă de tineri medici, care nu vor putea susţine la timp examenul de rezidenţiat”.

„A mai trecut o zi de încălcare a Constituţiei de către preşedintele României. Prin refuzul de a aplica decizia CCR şi a numi un ministru interimar la Educaţie, Klaus Iohannis periclitează o generaţie întreagă de tineri medici care nu vor putea susţine la timp examenul de rezidenţiat fără un ordin de ministru. Preşedintele Iohannis ignoră nevoia pe care o are România de medici şi servicii medicale de calitate şi blochează cu bună ştiinţă accesul a mii de tineri absolvenţi la sistemul medical”, a scris Dăncilă, vineri, pe Facebook.

Premierul îşi încheie postarea întrebându-l pe preşedinte: „Domnule Klaus Iohannis, când puneţi în aplicare decizia Curţii Constituţionale?”.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat vineri că examenul de rezidenţiat de anul acesta se amână pentru data de 8 decembrie. El ar fi trebuit să aibă loc pe 17 noiembrie.

 

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on to that Topic: mainnews.ro/viorica-dancila-il-gaseste-vinovat-pe-iohannis-pentru-amanarea-examenului-de-rezidentiat-concursul-ar-fi-trebuit-sa-aiba-loc-peste-o-luna-si-jumatate/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW