Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă: Îl chem în fața românilor pe Iohannis la o confruntare unu la unu/ Am luat decizia de a nu ne prezenta la votul de învestitură la noul Guvern

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 15 octombrie 2019 Etichete: , ,

Premierul demis al României, Viorica Dăncilă a declarat marți, prin intermediul unei conferințe de presă că președintele Klaus Iohannis l-a propus premier pe Ludovic Orban, unul dintre „cei mai vocali promotori ai măsurilor de austeritate cu care ne-au amenințat partidele de dreapta”.

Social-democrata a mai anunțat că PSD nu va vota PNL pentru formarea unui nou Guvern.

„Am văzut declarațiile președintelui Dăncilă. După toate aceste zile de așteptare vedem un singur lucru din partea președintelui, că propunerea de premier este unul dintre cei mai vocali promotori ai măsurilor de austeritate cu care ne-au amenințat partidele de dreapta. Niciun program de guvernare, niciun plan și aparent, nicio majoritate”, a declarat, marți, Viorica Dăncilă.

Dăncilă: Îl provoc pe Iohannis în fața românilor la o confruntare unu la unu

Viorica Dăncilă l-a provocat pe Klaus Iohannis la o confruntare unu la unu. Premierul demis a declarat că nu se va prezenta la votul de învestitură la noul Guvern.

„Repet: așteptăm partidele care au votat demiterea Guvernului să vină și să își asume responsabilitatea guvernării. Să vină cu programul, cu viziunea, cu bugetul.

Orice întârziere și orice pierdere de timp este o bătaie de joc la adresa românilor, pentru care vor fi taxați la vot, împreună cu președintele în funcție – acest părinte spiritual al guvernului fără miniștri și fără program.

În calitate de președinte al Partidului Social Democrat și în urma discuțiilor purtate cu președinții organizațiilor județene, am luat decizia de a nu ne prezenta la votul de investitura a noului Guvern.

Cum șapte bărbați, incluzând și Președintele României (de fapt președintele de facto al PNL) au facut efortul de a dărâma acest guvern, mă aștept ca aceiași șapte bărbați să își asume responsabilitatea de a crea majoritatea pentru trecerea noului guvern”, a declarat premierul demis.

Dăncilă: PSD nu se va opune niciunei măsuri care ar aduce beneficii românilor

Social-democrata a anunțat că, în cazul în care un nou Guvern va trece, PSD-ul nu se va opune niciunei măsuri care ar aduce beneficii românilor.

„În eventualitatea unui consens și a trecerii guvernului, vă asigur că Partidul Social Democrat nu se va opune niciunei măsuri care ar aduce beneficii românilor.

Îmi voi încheia mandatul de prim-ministru având convingerea că mă pot uita în ochii fiecărui român știind că nu am luat nicio decizie împotriva lor. Sper ca și viitorul guvern să își asume responsabilitatea de a nu lucra împotriva pensionarilor, a mamelor, a salariaților, tinerilor antreprenori, fermierilor, IMM-urilor, specialiștilor din IT.

Vă asigur că voi sancționa aspru orice decizie luată împotriva oamenilor și mă voi opune cu toate forțele oricărui abuz și oricărei nedreptăți.

Așa cum candidatul Iohannis și-a dorit „guvernul său”, tot așa să fie conștient că va deconta, împreună cu ei, orice măsură luată împotriva românilor! Le urez succes în formarea și învestirea noului Executiv!”, a mai încheiat social-democrata.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW