Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă iese la atac: Trădarea a fost în PSD. Au procedat la fel ca Liviu Dragnea

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 21 ianuarie 2021

Viorica Dăncilă îi acuză pe Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, dar și pe Alfred Simonis că au trădat-o la moțiunea de cenzură din anul 2019, când Guvernul condus de fostul președinte al PSD a fost demis în Parlament. Fostul prim-ministru susține că regretă că l-a propus pe actualul președinte al social-democraților la șefia Camerei Deputaților. 

Eu nu pot să acuz nici PNL, nici USR, nici Preşedintele României, pentru că trădarea a fost în PSD. Înainte am avut toate asigurările de la Marcel Ciolacu că moţiunea nu va trece. Ba chiar am un tabel pe telefon cu calculele făcute de Marcel Ciolacu în care arăta că moţiunea nu va trece. Cu o zi înainte, mi-a garantat cu acest tabel că moţiunea nu va trece. Am discutat cu liderul grupului PSD din Senat, mi-a garantat că nu există nicio fisură, că nu există nicio problemă legat de moţiune. În timpul moţiunii mi-am dat seama că am fost trădată, pe lângă Marcel Ciolacu totul a fost dirijat şi de Alfred Simonis. Categoric da, au fost îndemnaţi să voteze moţiunea. Paul Stănescu exact cu o zi înainte de moţiunea de cenzură i-a spus unui deputat de Olt că nu se va mai regăsi pe liste”, a declarat Viorica Dăncilă, joi, la Antena 3.

Fostul prim-ministru a vorbit despre anumite evenimente ce se regăsesc în cartea-interviu „Partea ei de adevăr”, printre care momentul în care Marcel Ciolacu ar fi venit la ea acasă și i-ar fi spus că trebuie să demisioneze de la conducerea partidului.

Pe Marcel Ciolacu eu l-am propus pentru preşedinte al Camerei Deputaţilor. Mă aşteptam să existe o susţinere reciprocă. E greu de acceptat pentru că această gândire e din punct de vedere personal pentru Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu. Nu e o gândire care să aducă un plus pentru PSD. Tot ei l-au acuzat pe Liviu Dragnea că a dat jos două guverne. Păi ei ce au făcut? Au procedat la fel ca Liviu Dragnea. După ce a trecut moţiunea de cenzură am primit un mesaj în care îmi spune că îi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Nu am venit din răzbunare, dar eu cred că adevărul e foarte important pentru oamenii din partid. Mi-am dat seama că ei au avut un plan al lor pentru a prelua partidul şi că nu a contat nici guvernarea, nici dorinţa primarilor. A venit Ionel Arsene de la Neamţ mi-a spus că toţi sunt strânşi. Marcel Ciolacu a venit la mine acasă, părea foarte afectat, şi mi-a spus că el poate să preia partidul şi că se va consulta în permamenţă cu mine, că voi face parte din nou conducere, că voi merge în Senatul României pentru că am multă experienţă în calitatea de europarlamentar şi premier. Atunci m-am gândit că e bine să îmi dau demisia. Puteam să nu o fac. Mi-am dat seama că limbajul lor violent denotă foarte multă disperare şi că voiau foarte mult să preia şefia partidului”, a afirmat fostul prim-ministru.

Despre Paul Stănescu, fostul președinte al PSD susține că acesta a trădat-o din momentul arestării lui Dragnea și că l-ar fi susținut pe Dan Barna la alegerile prezidențiale.

Paul Stănescu a trădat din prima clipă. Imediat după arestarea lui Liviu Dragnea (n.r. mai, 2019), Stănescu a venit la mine și a spus că trebuie să demisionez din funcția de premier. El voia să preia partidul. I-am explicat că nu pot face acest lucru, am o responsabilitate față de țară, aveam președinția rotativă a UE (…) Paul Stănescu mi-a spus că nu trebuia să candidez la alegerile prezidențiale, ca să intre Dan Barna în turul 2 și să câștige alegerile. Nu îmi explic de ce”, a explicat Dăncilă.

Viorica Dăncilă a adăugat că regretă că l-a propus pe Marcel Ciolacu pentru șefia Camerei Deputaților.

Da, regret că l-am propus pe Marcel Ciolacu la preşedinţia Camerei Deputaţilor. L-am numit pe Marcel Ciolacu sperând că va avea o abordare foarte serioasă şi foarte corectă. M-am gândit că trebuie să aduc cât mai mult preşedinţi din teritoriu ca să luăm cele mai corecte decizii. Ceea ce s-a întâmplat a demonstrat că m-am încrezut în cine nu trebuia”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Sursă foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *