Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Viorica Dăncilă, după şedinţa PSD : Nu vreau să-l judec pe Dragnea, dar trebuie schimbat modul de lucru

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 10 iunie 2019 Etichete: , ,

Viorica Dăncilă a criticat modul de lucru al lui Liviu Dragnea, menţionând că nu vrea să repete greşelile acestuia. Premierul a făcut portretul viitorului preşedinte al PSD.

„A fost un vot masiv pentru PSD (n.r. la alegerile parlamentare din 2016). Am încredere că putem mişca lucrurile si cred în PSD. Nu vreau să repet ce au făcut altii să lase partidul într- o situatie neplăcută prin demisia premierului”, a declarat Viorica Dăncilă, întrebată fiind de ce nu a demisionat după alegerile europarlamentare.

Premierul a anunţat că în şedinţa Biroului Permanent al PSD s-a discutat despre moţiunea de cenzură,, organizarea congresului din 29 iunie. Viorica Dăncilă a precizat că s-au înfiinţat două grupuri de lucru la nivelul PSD: unul care lucrează la programul politic al PSD şi altul care colaborează cu Guvernul privind implementarea programului de guvernare. Subiectele vor fi reluate în cadrul şedinţei CEx de joi.

Dăncilă face portretul viitorului şef al PSD

„Nu am vorbit de candidatura la şefia PSD, dar eu sper să avem mai mulţi candidaţi, ca nu e bine să avem un candidat unic. Viitorul preşedinte al PSD ar trebui să fie un om echilibrat, să adune in jurul lui, să îşi asculte toţi colegii , să se consulte în pemanenţă cu colegii, decizia nu trebuie să o ia preşedintele, ci în forul statutar, că trebuie ca o decizie dacă e buna toţi să se bucure, daca nu e tocmai bună, toti să-şi asume.

Trebuie să fie conducere colectivă, viitorul preşedinte să fie pro-european. Un preşedinte PSD trebuie să fie un om care să genereze un val de credibilitate în rândul colegilor săi, să aibă încredere în el, sa fie hotarât, să nu se sperie la primul obstacol, să ridice toate barierele. Nu aş vrea să-l judec pe Liviu Dragnea, dar aş vrea sa schimbe modul de lucru, nu trebuie ca decizia să fie luată de un singur om”, a mai spus premierul.

Premierul a declarat că sunt mulţi social-democraţi care ar avea autoritatea de preşedinte al PSD. „Bineînţeles, şi eu am această autoritate”, a completat Dancila.

Referitor la presupusele înjurături dintre Marian Oprişan şi Marcel Ciolacu, din CEx PSD de vineri, Dăncilă spune: „După acest CEx, e important să arătam respect unii fata de ceilalţi. Nu s-au injurat, si-au reprosat anumite lucruri care cred ca s-au finalizat si de acum pornim pe alte principii, al respectului reciproc şi al abordarii constructive”.

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW